Kreves Snapchat-abonnement for å skjule My AI fra Snapchat

Man kan slette søkehistorikk og skjule chattevinduet til den kunstige intelligensen på Snapchat. Samtidig er det kun de som har betalt for Snapchat-abonnement som kan gjøre dette.

Kunstig intelligens har blitt det store samtaleemnet den siste tiden med innføring av ChatGPT og nå en samtalerobot på Snapchat. Utvalgte brukere har fått et meldingsvarsel i appen der My AI har introdusert seg. Dette i form av en samtalepartner som egentlig er en datamaskin som svarer på spørsmål og stiller spørsmål selv.

Ikke alle ønsker å ha denne roboten lett tilgjengelig. Akkurat det kan man gjøre noe med. Men My AI er ikke en vanlig oppføring i kontaktlisten på samme måte som andre venner og brukere man legger til. Derfor er det ikke mulig å blokkere eller slette My AI fra kontaktlisten permanent.

Snapchat sine foreldreinnstillinger gir en oversikt over nylige samtaler som barna har hatt med andre. Men heller ikke her dukker chat med My AI opp i listen. Så foreldre som bruker foreldreinnstillinger vil ikke kunne vite om barna prater med chatteroboten eller ei. Snapchat skriver samtidig at foreldreinnstillinger for My AI er på vei.

Man kan skjule chattevinduet med My AI slik at det ikke blir altfor påtrengende eller synlig. Dessverre er man nødt til å ha et betalt Snapchat+ abonnement for å gjøre dette. Merk at det fortsatt er mulig for barn og unge å søke opp My AI og starte ny chat med roboten.

Slik skjuler du chattevinduet til My AI

Det aller første man må gjøre er å åpne chattevinduet (oversikten over alle pågående chat med brukere). Denne siden kommer man til ved å sveipe til venstre når man åpner appen, eller ved å trykke på chat.

For å fjerne chattevinduer fra denne oversikten:

 • Trykk på de tre punktene øverst på skjermen
 • Velger administrer chatter i menyen som dukker opp

Her kommer en oversikt over alle pågående chat. Og du kan deretter trykke på krysset ved ønsket chat for å fjerne denne fra chattesiden. Merk at dette ikke fjerner meldinger som er blitt lagret eller sendt med My AI. Mer om dette lengre ned i artikkelen.

Hvordan tømme samtalehistorikk

Når man starter en samtale med My AI for første gang, dukker det opp en beskjed om hvordan samtalehistorikken kan bli brukt.

 • Alle meldinger blir lagret hos Snapchat, med mindre man sletter dem
 • Meldingene kan bli brukt til å forbedre Snap-produkter
 • Meldingene kan bli brukt til å tilpasse algoritmer og innhold til brukeren
 • Meldingene kan bli brukt til målrettet reklame

Derfor bør man være forsiktig med hva slags informasjon man deler med chatteroboten. Det er samtidig mulig å slette søkehistorikk ved å trykke seg inn på appens innstillinger.

 • Gå til profilsiden din ved å trykke på profilvinduet øverst i hjørnet av appen
 • Trykk på tannhjulet for å komme til appens innstillinger
 • Scroll ned til personvernkontroller
 • Velg slett data
 • Velg slett My AI chat-søk

Dersom man ønsker en oversikt over hva slags data Snapchat har samlet inn som også gjelder for My AI-chattemeldinger, kan man trykke på «mine data» i personvernkontroller. Da får man tilsendt en oversikt på epost.

Rapporter feil til Snapchat

Snapchat skriver at My AI kan gjøre feil:

– På dette tidlige stadiet kan det være at My AI svarer feil, gir partiske svar eller være usikker på om svaret den gir er rett, så ikke stol på rådene dens.

Man kan gi tilbakemelding til Snapchat om upassende eller usanne feil.

 • Trykk og hold inne på ønsket melding som er mottatt av My AI
 • Velg gi tilbakemelding
 • Følg instruksjonene videre

Les mer om My AI på Snapchat sine sider.

Alle foto: skjermdumper fra appen


Tips og råd hver uke, pluss tilgang til webinarer: Ønsker du tips og nyheter om nettvett for barn tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.

Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.