Bus Simulator 21 Next Stop – Official Tram Extension

PlayStation 4 og 5/Xbox One og Series S og X/Windows. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense fra 3 år av PEGI.

ANMELDELSE: Ny tilleggspakke går bokstavelig talt på skinner. Her skal man designe og planlegge ruter for trikk, og etterpå nyte hele sulamitten fra førersetet.

Bus Simulator 21 er fortsatt (kanskje) det beste spillet for alle som elsker buss og offentlig transport. Og utviklerne fortsetter å dytte ut mer innhold til dette lekre universet. Fra gratis oppgradering av kart og spillmekanikk til de som allerede eide spillet, til utvidelse med skolebusser og nå trikker som man kan kjøre.

Sistnevnte må man riktignok betale for.

Det er kort tid siden skolebuss-utvidelsen landet i Bus Simulator 21. Dette endret fasongen og innholdet på de to allerede eksisterende kartene, Angel Shores og Seaside ValleyBlant annet fikk man nye skolebygg å bryne seg på og tre skolebusser.

Målet ble å frakte skoleelever trygt og i tide fra hjem til skolebenk og tilbake igjen. Nå er det bakt inn muligheten for å designe ruter og kjøre trikk i begge de to byene som spillet byr på. Og dette er kanskje den aller mest spennende nyvinningen i spillet på en stund.

Bus Simulator 21 Next Stop – Official Tram Extension

Format: PlayStation 4 og 5/Xbox One og Series S og X/Windows
Sjanger: Simulator
Utvikler: Stillalive studios
Utgiver: Astragon Entertainment

Bylandskapene har altså begge fått anlagt trikkeskinner. Og selv om dette har vært på plass en stund allerede, har man ikke kunnet kjøre trikk på disse. Før nå. Gjennom å planlegge ruter kan man nå veksle mellom rutebygging for ordinære busser, skolebusser og trikker.

På bykartet vil man kunne se de forskjellige trikkestoppene og deretter markere stopp langs trikkeskinnene.

Det er ikke veldig mange stopp og landskap som dekkes av trikkespor. I sum er det stort sett to eller tre bydeler og trikkeskinner som går mellom disse. Og i praksis vil det derfor ikke være rom for mer enn to eller kanskje tre linjer. Heldigvis får man i det minste noe variasjon dersom man bytter mellom de to byene som spillet byr på.

Selve trikkedelen er allikevel veldig godt laget. Problemet er ikke kvaliteten, men kvantiteten. Man skulle gjerne hatt enda flere kilometer å kjøre på. Allikevel får et allerede godt utviklet spillunivers enda mer innhold og variasjon med ordinære busser, skolebusser og trikk.

Det finnes to typer trikker som man kan kjøre. Disse kjøpes fra en automat på byens trikkestopp.

Videre kan disse doningene skreddersys med ønskelige farger og interiør. Akkurat på samme måte som med bussene er det stort rom for å skape unike kjøretøy og variere disse etter eget ønske. Noe som er fint når man vil sette sitt eget preg på maskineriet.

Å sette seg inn i trikkene er en glede i seg selv. De oppleves som kraftige maskiner plassert midt i trafikken. Her kan man nyte instrumentpanel og en god dose med knapper og brytere. I tillegg kan man vandre gjennom trikkens korridor og se alt av interiør enten det er lys, brannslukkere, seter og billettmaskiner.

Utviklerne har gjort en god jobb med å lage naturtro kjøretøy.

I bruk fungerer også trikkevognene svært godt og nokså intuitivt. Man kan øke kraft eller senke den avhengig om man skal kjøre forover eller bremse. I tillegg har man en egen bjelle for å signalisere avgang.

Det er så klart knapper for å åpne dører, og når man kommer til veikryss kan man enkelt bytte spor avhengig av hvilken retning man skal. Alt dette kjører godt og uten stagnering. Og det er definitivt en sømløs opplevelse å kjøre disse doningene.

En annen faktor som trikkene byr på er bedring av styring. En av de større utfordringene med Bus Simulator 21 har vært styringen. For denne er ofte altfor sensitivt og hakkete, noe som fører til at man heller trykker på joysticken på kontrolleren, fremfor å holde den inne når man svinger.

Med trikkene slipper man å tenke på slike utfordringer ettersom kjøretøyet i praksis svinger av seg selv. Riktignok må man øve på det å ikke kjøre for hardt i svinger, og ikke minst det å trappevis sakke ned ved stoppene.

Official Tram Extension er en suveren tilleggspakke. Det er ikke nok innhold her til å by på en totalendring i spillopplevelse. Men at man nå kan kjøre busser, skolebusser og trikker i et og samme spill er helt genialt.

I sum kunne dette ha vært tre forskjellige spill.

Man skulle så klart ha ønsket flere stopp og med det mulighet for å lage flere linjer som man kan kjøre. Til motsetning er det langt mer busstopp fordelt utover landlige områder. Det er også noe som er helt naturlig og realistisk i et bymiljø.

Men allikevel. Man ender opp med å kjøre de samme strekningene om igjen.

Rent teknisk flyter trikkene godt på sporene. Og det er både intuitivt, meditativt og gøy å kjøre disse maskinene. Dette er moderne og kraftige dingser som kan flytte passasjerer fra jobb til hjem uten store anstrengelser.

Med tidvis flott grafikk og mye på plass forblir Bus Simulator 21 et av de beste knutepunktene for å kjøre offentlig transport. Og utviklerne har tatt seg bryet med å oppdatere spillet med nytt innhold og nye detaljer.

Dette til tross for å treffe en nisje i spillmarkedet. En godnyhet for alle som liker trikk, er at utvikerne planlegger et eget spill som dreier seg om nettopp dette, Tram Simulator Urban Transit. For enda mer trikk, sjekk ut Tramsim.

Alle foto: Stillalive studios / Astragon Entertainment

Egnethet:

Bus Simulator 21 har fått anbefalt aldersgrense 3 år av PEGI.

I spillet må man forholde seg til trafikkregler enten det er å stoppe før rødt lys, ved skilting, fotgjengerfelt og mer. I tillegg må man bruke blinklys på riktig måte og holde fartsgrensen. Her er det en hel del å lære om det å navigere i trafikk.

Ellers byr spillet på en omfattende økonomisystem. Man må ta imot billetter, kjøpe nye busser og trikker, se an hvor effektive rutene er og så videre. Man kan også selv inspirere bussene og gi ut bot til de som sniker og ikke har betalt billett.

Det er mulig å kollidere med kjøretøy og fotgjengere i spillet. Dette er ikke grafisk eller med synlig skade på noen som helst måte. Man får i stede en advarsel og en saftig bot til busselskapet.

Vanskelighetsgrad:

3- 6 år: Antageligvis for vanskelig for denne aldersgruppen. En del menyer å forholde seg til, samt oppsett av ruter, selskap og så videre. Styringen kan også fremstå som komplisert for denne aldersgruppen.

7 – 11 år: Spillet kan tilpasses med forskjellige vanskelighetsgrader. Dette påvirker styringen og hvor komplisert spillet er. Allikevel vil en del menyhåndtering virke avskrekkende for en del i denne aldersgruppen.

12 – 15 år: Spillet kan by på mye glede og læring for denne aldersgruppen. Det er minimalt med tidspress utover rutetidene, slik at man kan lære og utvikle seg i eget tempo.

16+: Man kan justere vanskelighetsgraden og realismen slik at også eldre spillere får større grad av utfordring.

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser