Squid Game er tilbake

Aldersgrensen har falt fra 16 år til 7 år i den nye Squid Game-serien på Netflix, som nå er mye mildere.

  • 2021: «Squid Game». Tv-serie med mye vold. Aldersgrense 16 år.
  • 2023: «Squid Game: The Challenge». Reality-show. Aldersgrense 7 år.
  • 2024: «Squid Game – season 2». Tv-serie som kommer i 2024. Antagelig mye vold og høy aldersgrense. Barnevakten skal omtale serien når den kommer.
Svært voldelig serie har blitt mildere

Forrige gang, i 2021, ble Squid Game den mest sette serien på Netflix noensinne. De var en særdeles voldelig serie som hadde aldersgrense 19 år i hjemlandet Sør-Korea og som i Norge fikk aldersgrense 16 år av Netflix. Den gangen var serien fiksjon der 200 personer ble skutt i første episode, innesperret på en arena, helt forsvarsløse. Filmskaperne viste hvordan blodet sprutet ut av rygg, bryst og hodeskalle da en etter en person døde.

Årets utgave heter «Squid Game: The Challenge», her er skuespillerne erstattet av personer, fiksjon er blitt til realityshow. Nå er den enorme pengepremien virkelig. Sistemann som står igjen etter å ha kommet seg gjennom alle utfordringene, vinner.

Tre episoder ligger tilgjengelig i skrivende stund. I disse første episodene blir flere titalls personer eliminert, det gjøres ved å bli «skutt». Deltakerne er utstyrt med blekkposer under klærne, fra kontrollrommet kan arrangørene utløse posene én etter én. Posene sprenges hos de deltakerne som har tapt runden og det ser ut som at de blir skutt når «blodet» renner på t-skjorten eller spruter opp i ansiktet. Det falske blodet er ganske mørkt, likevel ser det ut som at deltakerne blir skutt. Og da har de fått beskjed om å at de må «dø» og falle ned på bakken.

Flere av deltakerne truer Netflix med søksmål fordi de hevder at de ble skadet i innspillingene, blant annet fordi noen utendørs opptak foregikk i minusgrader og deltakerne måtte stå helt stille for å ikke ryke ut av konkurransen.

Serien har fått aldersgrense 7 år av Netflix. Foreldre bør ta en kikk på serien før de avgjør om den er noe å se på for barn i så lav alder. Det er ganske mye dialog i serien, deltakerne snakker med hverandre eller inn i kameraet, dette er antagelig uansett kjedelig for syvåringer.

Annonse for serien:

Reklamefilm for serien:

Dersom barn liker serien, kan det hende at de søker seg frem til forrige serie som er noe helt annet når det gjelder scener med vold, tortur og drap. Forrige serie har som nevnt aldersgrense 16 år. Foreldre bør være obs på dette og gjerne gi barnet egen innlogging for å sile ut hva barnet kan se: Foreldrekontroll på Netflix.

Etter at du har sikret hva barnet kan finne på Netflix, kan du sjekke Barnevaktens tips til gode familiefilmer på Netflix.