Foto: Shutterstock / Studio R3. Bildet viser et nettbrett med Netflix-logo. Ved siden av høretelefoner og en bolle med popcorn.

Startside: Hva foreldre bør vite om Netflix

FORELDRE: Her har vi samlet filmtips og informasjon om Netflix. Strømmetjenesten har flere gode barnefilmer, men også mange voldsfilmer. De fleste filmene er utstyrt med anbefalt aldersgrense. Det er også mulig å opprette barnekonto.

Aldersgrenser og barnekonto på Netflix

På strømmetjenesten Netflix kan du se filmer og tv-serier med ulike anbefalte aldersgrenser som er satt av Netflix:

  • Alle
  • 7+
  • 13+
  • 16+
  • 18+

Du kan stille inn Netflix slik at barna unngår filmer med høy aldersgrense. Barnevakten forteller hvordan du kan gjøre Netflix barnevennlig 

Hvordan settes aldersgrensene på Netflix? Selskapet svarer ikke utfyllende på hva som er kriteriene for den enkelte aldersgrense, men skriver på nettsidene:

«Netflix fastsetter aldersgrensene basert på hyppigheten av og påvirkningen til voksent innhold i en tittel, deriblant mengden vold, sex, voksent språk, nakenhet eller narkotikabruk som vises.»

Ved å klikke på aldersgrensen kan du få frem hvilke stikkord som er involvert, for eksempel «vold», «nakenhet» og så videre. Men det er litt klønete noen ganger å finne hvor man skal klikke. Fremgangsmåten varierer nok fra enhet til enhet.

Mer informasjon og tips om Netflix

Les også

Strømmetjenester som har filmer og serier for barn

(Hovedbilde øverst: Shutterstock / Studio R3.)

Denne artikkelen ble publisert 14. januar 2022 og er senere blitt oppdatert.


Ønsker du tips om nettvett, apper, filmer og spill tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.