Bunch Group Video Chat & Games

Appen er merket "foreldreveiledning" av PEGI og 12+ år i App Store. Android (Google)/ iOS (Apple).

ANMELDELSE: Denne appen gjør det mulig å chatte og spille med andre. Appen inneholder en del innebygde spill, men fungerer også med stemmechat "oppå" Minecraft, Roblox og Among Us.

Bunch Group Video Chat & Games er en tjeneste som forsøker å samle det beste fra to verdener. Her kan man starte videochat med venner. Der er det mulig å dele emoji-ikoner, tekst, tale og video. I tillegg kan man spille små minispill og delta i quizzer mens man ser hverandre.

Appen lar også brukerne chatte med hverandre med lyd mens de spiller spill som Minecraft, Roblox og Among Us. Noen spill er innebygget og gratis innenfor appen, men de tre sistnevnte må kjøpes utenom.

Bunch Group Video Chat & Games

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Kommunikasjon og spill
Utvikler: Bunch Live, Inc

Som chatteplattform er denne appen gratis å laste ned og ta i bruk. For å registrere seg må man oppgi en e-postadresse, telefonnummer eller så kan man logge inn via Facebook, Snapchat eller med Apple-ID for eksempel.

Å legge til venner er enkelt. Man kan søke på brukernavn og så sende venneforespørsler. Eventuelt kan man airdroppe eller sende kontaktkortet via en lenke på SMS eller e-post. Det er også mulig å koble tjenesten til vennelisten på diverse sosiale medier.

Man kan enkelt se når venner logger seg på og eventuelt få en notifikasjon når noen i vennelisten åpner appen. Deretter kan man åpne et chatterom med videochat og starte ulike småspill sammen.

Som konsept har Bunch Group Video Chat & Games noe friskt og noe tradisjonelt på menyen. Videochat minner om et hvilket som helst annet sosialt medium. Flere kan hoppe inn i en samtale og det er mulig å slå av og på kamera, mikrofon og lyd.

I tillegg så går det an å skrive til alle deltakerne, eventuelt kan man sende emoji-ikoner til hverandre.

Ellers er det også bygget inn en rekke spill som man utforske sammen med venner. Da ser man både spillet og videobilder av hverandre. Her kan man delta i gjette- og tegnekonkurranser, quizzer, enkle plattformspill og mer.

Totalt finnes det åtte spill å velge fra.

Utover kobler appen seg som nevnt til spill som man har installert på mobilen, eventuelt blir man bedt om å installere disse.

Disse spillene følger ikke med i appen gratis. Minecraft må man betale for. I tillegg kan appen åpne spesifikke spill som finnes inne på plattformen til Roblox.

Når spillene startes ligger appen i bakgrunnen og gjør det mulig for deltakerne å chatte med hverandre via lyd mens de spiller.

Egnethet

Bunch Group Video Chat & Games er merket «foreldreveiledning» av PEGI og 12+ år i App Store.

Foreldreveiledning brukes som merking når innholdet i appen ikke kan vurderes på forhånd. På Bunch Group Video Chat & Games endres innholdet hele tiden avhengig av hva brukerne velger å dele med andre. PEGI forklarer derfor ved slike tilfeller at «foreldreveiledning» innebærer at innholdet i appen kan og kan ikke være egnet for barn.

Bunch Group Video Chat & Games er merket 12+ år i App Store (Apple) blant annet på grunn av:

  • Hyppig banning og ufin humor
  • Tematikk som er rettet mot voksne

Kommunikasjonen kan være positiv og oppløftende, eller negativ og destruktiv avhengig av hvem og hva barna kommuniserer om i appen.

Utover det er det angitt trettenårsgrense i brukervilkår. Man får ikke opprettet en konto uten å oppgi en alder over 13 år.

Det finnes noen innstillinger for å gjøre appen mer privat. Som standard varsler appen andre brukere når man logger seg på. Hvis man ikke ønsker at dette skal skje, kan man huke av på denne funksjonen inne i innstillinger.

I tillegg, kan man velge å kjøre appen i «privat modus». Som standard kan alle åpne et chatterom med en person uten å spørre først. Både kamera og lyd slås på automatisk. Så lenge begge parter har appen åpen.

Ved å velge privat modus må andre be om tillatelse til å starte chat. I tillegg er alle chatterom «låst» som standard slik at andre ikke kan bli med uten å be om tillatelse først.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS/Android.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten