Alder (Android): PG

Instagram

ANMELDELSE: Sosialt medium for å dele video og bilder med venner og andre ved hjelp av kreative verktøy. Foreldre bør være obs på foreldreinnstillingene som kan gjøre Instagram tryggere i bruk.

Discord

ANMELDELSE: Populær app brukes som chattekanal når barn og unge spiller dataspill. I tillegg er Discord et sted der man finner mange chatterom også for andre interesser.

Snapchat

ANMELDELSE: Snapchat er en app for å kommunisere med venner og i grupper med bilder, tekst og video som «fordufter» etter visning. I tillegg kan man se videoer og innhold fra brukere over hele verden. Les om gode råd og nyttige innstillinger i appen.

Roblox

ANMELDELSE: Roblox er en plattform som gir tilgang til tusenvis av spill og et sted der barn og unge kan chatte og være med venner.

YouTube

ANMELDELSE: Youtube er en videotjeneste som gir tilgang til et hav av innhold, men kan også være preget av mye reklame samt videoer som ikke egner seg for barn. Velg filter på Youtube-kontoer for barn med foreldreinnstillinger.

TikTok

ANMELDELSE: Underholdningstjeneste for å se på og selv dele korte videosnutter med andre. Foreldre bør gjøre seg kjent med innstillinger i appen som kan gi barn større privatliv og redusere mengden skadelig innhold.

Zoomerang – Ai Video Maker

ANMELDELSE: Denne appen byr på kreative muligheter for videoproduksjon, men krever betaling for visse funksjoner, og grenser til å ligne på sosiale medier. I tillegg satses det ekstra på AI-teknologi som man må betale for å kunne bruke.

VSCO: Photo & Video Editor

ANMELDELSE: App for å redigere og dele bilder uten likes, følgertall og kommentarfelt. En del funksjoner koster penger og krever kjøp av abonnement.

Jodel

ANMELDELSE: Jodel er en app for å se og dele innlegg med andre i lokalområdet. Alle brukerne av appen er anonyme, noe som kan føre til at terskelen senkes for mobbing og uthenging av andre.

Spond – et alternativ til klassechat?

ANMELDELSE: Mest kjent for å organisere fritidsaktiviteter, kan Spond-appen også være et alternativ til foreldreadministrert klassechat. Her kan foreldre opprette en gruppe som barna kan bruke for å kommunisere med hverandre.

Youtube Music

ANMELDELSE: Youtube har en egen app for å kunne lytte til musikk og laste ned innhold til offline-bruk. Appen tilbys også med foreldreinnstillinger for å luke ut musikkvideoer og uegnede sanger etter alder.

Zepeto

ANMELDELSE: Sosialt medium der brukerne deler bilder og video av en digital avatar i stedet for seg selv. Appen inneholder spill, chatterom, privat chat, kommentarfelt og mulig pengebruk.

Sendit

ANMELDELSE: Med denne appen kan man motta anonyme meldinger fra andre på Snapchat og fra nettlesere. Selv om anonymiteten kan øke spenningen for å få «ærlige» tilbakemeldinger fra andre, øker det også sjansen for misbruk. Merk appens aldersgrense.

Bereal. Your friends for real.

ANMELDELSE: Sosial app forsøker å legge til rette for deling av "ekte" hverdagsøyeblikk. Brukerne oppfordres til å dele innhold med hverandre ved bestemte tidspunkt i løpet av dagen.

Wink – make new friends

ANMELDELSE: Kommunikasjonsplattform gjør det enkelt å finne nye bekjente, men med betydelig risiko for privat kontakt med fremmede med uærlige hensikter.

Bunch Group Video Chat & Games

ANMELDELSE: Denne appen gjør det mulig å chatte samtidig som man spiller mobilspill med andre. Appen inneholder en del innebygde spill, men fungerer også med stemmechat "oppå" Minecraft, Roblox og Among Us.

Tellonym

ANMELDELSE: Med Tellonym kan man sende og motta meldinger fra andre helt anonymt. Selv om anonymiteten kan øke spenningen for å få «ærlige» tilbakemeldinger fra andre, øker det også sjansen for misbruk. Appen har 17-årsgrense i vilkårene.

Twitch

ANMELDELSE: Strømmetjeneste gir barn tilgang til favorittgamerne sine og populære dataspillklipp. Tjenesten har 13-årsgrense ifølge brukervilkår, og kan potensielt gi barn tilgang til chat og innhold med høy aldersgrense.

Amino: Communities and Chats

ANMELDELSE: Amino er et sosialt nettverk som kobler mennesker gjennom felles interesser. Men appen inneholder også reklame, kjøpemuligheter og innhold som ikke egner seg for barn.

Triller – musikkvideoprogram

ANMELDELSE: Denne Tiktok-konkurrenten gjør det mulig dele korte videosnutter med resten av verden. Foreldre bør gjøre seg kjent med innstillinger i appen som gir barn større privatliv.

Likee

ANMELDELSE: Denne "klonen" av TikTok byr på deling av korte videosnutter med musikk og livestreaming av innhold. Tjenesten hviler også tungt på kjøp av gaver som kan sendes mellom brukerne i nettsamfunnet.

Facebook

ANMELDELSE: Facebook er et sosialt medium der venner, reklame, organisasjonsliv og nyheter lever side om side. Man kommuniserer ut til mange, og ikke bare de få.

Houseparty – app med videochat

ANMELDELSE: Denne populære appen for videochat gjør det enkelt for ungdom å komme i kontakt med venner. Man bør gjøre seg kjent med appens innstillinger for personvern før bruk. Foreldreveiledning anbefales.

F3 er en app med anonyme meldinger

ANMELDELSE: Appen F3 minner om Tellonym og Sarahah hvor man kan sende og motta meldinger fra andre helt anonymt. Selv om anonymiteten kan øke spenningen for å få «ærlige» tilbakemeldinger fra andre, øker det også risikoen for mobbing og misbruk. Appen har 13-årsgrense i vilkårene. Barnevakten anbefaler foreldre å sette seg inn i appen dersom barna benytter seg av F3.

Yubo

ANMELDELSE: Yubo har mye til felles med andre sosiale medier. Men: Din gruppechat kan være synlig for fremmede, og appen har lignende funksjoner for å finne nye venner som Tinder. Foreldre bør sette seg inn i appen.

Sarahah

ANMELDELSE: Sarahah ligger på topplisten når det gjelder apper som er lastet ned flest ganger. Her kan man gi og motta tilbakemeldinger helt anonymt. I noen tilfeller kan det være nyttig, men vær oppmerksom på muligheten for misbruk. Foreldreveiledning anbefales.

Musical.ly

Selv om du ikke er noen sangfugl, er det lekende lett å lage flotte musikkvideoer med Musical.ly. Les vår vurdering av den populære appen, og hvordan barnet ditt kan bruke den på en positiv måte.

Nickelodeon Play

Denne appen er gratis og lar barna få bryne seg på videoklipp, spill og et utvalg av tv-episoder. Anbefales for barn fra fire år, men vær oppmerksom på at appens kommersielle aspekter byr på et par dilemmaer.

Musixmatch

Få mer ut av favorittlåtene med tilgang til verdens største bibliotek av sangtekster. En glimrende app for musikkelskere fra tolv år.