Foto: Shutterstock.com

Gamingkontakten når ut til barn som isolerer seg med spill

Foreldre og andre som jobber med barn kan kan nå få hjelp til situasjoner der ungdom har isolert seg gjennom spill. Her blir barn og unge tildelt en voksen som spiller og chatter med dem. Målet er å hjelpe familier der spillingen er blitt et problem.

Publisert

Skal game sammen i Spilluka

Aron og pappa Erling får en god anledning til å game sammen hjemme i stua i Spilluka som arrangeres av Barnevakten i oktober.

Publisert

Forskning

Halvparten av barna spiller spill med 18-årsgrense

Over halvparten av 11-12-år gamle gutter har spilt spill med 18-årsgrense. I tillegg har nesten fire av ti barn kjøpt innhold i spill uten å spørre foreldrene om lov først. Og stadig flere jenter spiller spill, viser ny undersøkelse.

Publisert

5 av 10 foreldre er bekymret for dataspillingen

En ny undersøkelse viser at halvparten av foreldrene er bekymret for barnas dataspilling. Men mye spilling er ikke nødvendigvis et problem, ifølge Blå Kors som behandler folk som er blitt avhengige.

Publisert

Ressurser

Startside: Alt foreldre bør vite om Youtube

Youtube har en enorm innflytelse blant barn og unge, både positivt og negativt. Her viser vi hvordan foreldre kan redusere risikoen for at barna utsettes for skadelig innhold og uønsket reklame.

Publisert

Forbrukerrettigheter ved kjøp av apper og spill

Har du kjøpt feil dataspill til barnet ditt, lastet ned en app som du angrer på eller er reklameteksten til dataspillet totalt på villspor fra virkeligheten? Les om dine rettigheter her.

Publisert

Relaterte artikler

Dette bør foreldre vite om sosiale medier

GUIDE TIL BARNAS APPER: Hvilke sosiale medier bruker barn og unge? Hva er forskjellen på de mange appene? Hvilken aldersgrense gjelder egentlig? Har du som forelder eller pedagog oversikten?

Publisert

SPILLUKA: 10 spill som familien kommer til å elske!

WEBINAR: Gå fra noob til pro på 45 minutter. Grus barna. Barnevakten viser de beste og mest familievennlige spillene. Dette er spillene som både barn og voksne vil elske. Påmelding.

Publisert

SPILLUKA: Hjelp – barnet mitt gamer!

WEBINAR: Full krangel eller gode vibber? Slik fikser du livet som gaming-mamma og pappa. Webinaret varer en time. Påmelding.

Publisert