Foto: Shutterstock.com

NRK slutter med Supernytt på Tiktok

NRK har med Supernytt henvendt seg til barn som er for unge til å ha Tiktok. Det kunne oppfattes som at NRK oppfordret barn til å bryte appvilkår. Uansett trekker Supernytt seg nå ut av appen. Men NRK vil fremdeles henvende seg til tenåringer på Tiktok.

Publisert

Foreldredugnad for å utsette sosiale medier

Mange foreldre kjenner et press om å gi barna tilgang til sosiale medier. Dette ønsker initiativtaker og firebarnsmor Margrete Beksrud å gjøre noe med.

Publisert

Forskning

Amerikanske tenåringer underholdes av skjerm ni timer hver dag

Daglig skjermbruk med underholdning har økt med en time fra 2015 til 2021 blant amerikanske tweens og to timer blant amerikanske tenåringer, viser en undersøkelse fra organisasjonen Common Sense. Barna underholdes mest av filmer.

Publisert

Elevundersøkelsen 2020: Digital mobbing økte litt under koronaen

Sammenlignet med året før viser den siste elevundersøkelsen en liten økning i antall elever som mobbes digitalt. I syvende trinn er økningen 0,8 prosent. Økningen er størst på de laveste trinnene, men økningen er ikke veldig stor og fortsatt er det slik at det er mer mobbing i skolegården enn digitalt.

Publisert

Ressurser

Startside: Alt foreldre bør vite om Youtube

FORELDRE: Youtube har en enorm innflytelse blant barn og unge, både positivt og negativt. Her viser vi hvordan foreldre kan redusere risikoen for at barna utsettes for skadelig innhold og uønsket reklame.

Publisert

Relaterte artikler