Foto: Shutterstock.com

Tiktok møtte Barnevakten i Bergen

Tiktoks nyansatte public policy manager i Norge, Kjartan Sverdrup, besøkte Barnevaktens ledergruppe 13. februar i Bergen.  Han ble utfordret til å gjøre mer for å trygge barn i sin egen plattform.

Publisert

Forskning

Elevundersøkelsen 2020: Digital mobbing økte litt under koronaen

Sammenlignet med året før viser den siste elevundersøkelsen en liten økning i antall elever som mobbes digitalt. I syvende trinn er økningen 0,8 prosent. Økningen er størst på de laveste trinnene, men økningen er ikke veldig stor og fortsatt er det slik at det er mer mobbing i skolegården enn digitalt.

Publisert

Ressurser

Hvordan sette opp Ipad og Iphone for barn

Foreldre kan gjøre Ipad og Iphone tryggere for barn ved å velge gode innstillinger. Det kan hindre at barn kjøper innhold uten foreldres tillatelse, laster ned uegnede apper og spill og besøker nettsider som de ikke skal.  Men helt vanntett er ikke systemet.

Publisert

Relaterte artikler

Kan elever og lærere være venner i sosiale medier?

9 av 10 lærere mener at de ikke bør være venner med elever i sosiale medier, ifølge Barnevaktens uformelle undersøkelse. Elevkontakt på sosiale medier kan også utfordre elevenes personvern forteller Datatilsynet og Skolenes Landsforbund.

Publisert

Gemini er AI fra Google – her er en rask test

Google har oppgradert sin kunstige intelligens som nå heter Gemini. Google-ansatte kan lese hva du spør AI-en om. Den bommer også på sin egen aldersgrense. Men er likevel nyttig i en del sammenhenger.

Publisert