Spillene som barna dine vil elske i år

KOMMER I 2021: Dette året byr på mange spennende titler. Vær i forkant som forelder – les vår liste om noen av årets kommende spill.

Fjoråret vil kanskje bli husket som storhetstiden til spill som Roblox og Among Us. Det var også året der to nye spillkonsoller ble lansert, både PlayStation 5 og Xbox X/S. Lanseringen gikk langt fra problemfritt, og det var mye rot og fortvilelse på grunn av alt for stor etterspørsel i forhold til det produsentene klarte å levere.

I år vil nok disse spillkonsollene få større fotfeste etter hvert som butikkene får inn flere leveranser. Ved siden lever Nintendo Switch-konsollen og PC-spilling i beste velgående. Ikke minst også spilling på mobil og nettbrett.

Det er heller ingen tvil om at 2021 vil bli enda et spennende spillår for mange barn. Her er vår liste over noen av spillene som kommer, og som kan være aktuelt for ditt barn:

Vi gjør obs på at disse spillene ikke har fått en endelig aldersanbefaling fra PEGI ennå. Derfor kan det være uegnet innhold i disse spillene. Følg med på Barnevakten.no for å lese fullstendige anmeldelser når lanseringen nærmer seg, og sjekk aldersgrensen på nettsiden til PEGI.

New Pokémon Snap

I 1994 fikk vi Pokémon Snap til Nintendo 64, og nå lanseres en ny, og oppusset versjon til Nintendo Switch. Igjen skal man besøke vakre øyer med jungler og flotte strender. Her får man se pokémons som lever i deres naturlige habitat.

Målet er å knipse bilder av disse flotte skapningene og øke albumet med dyrebilder. Og med det kan man se hvordan disse fargerike skapningene ter seg og oppfører seg i naturlige omgivelser.

Så med fargerik grafikk er det mye spennende i vente, et flott landskap å utforske og stilige pokémons å oppdage.

Format: Nintendo Switch.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

LEGO har lekt med mange filmkonsepter og trukket dette inn i dataspillformat. Star Wars er intet unntak, og her får man gå løs på alle de ni filmene i humor og klossebygging som kun LEGO kan gi.

Man kan også velge startpunkt selv og begynne med alt fra «podracing» på Tatooine eller møte Rey i The Rise of Skywalker-filmen.

På rollelistene står også ikoniske karakterer som Luke Skywalker, Rey, Obi-Wan Kenobi, BB-8 og en hel gjeng av andre helter. På den mørke siden venter også Darth Vader, keiser Palpatine, Kylo Ren og flere.

Her kan man rett og slett besøke de planetene man selv ønsker i rekkefølgen man selv bestemmer. Så her er det humor, flerspiller på samme skjerm, action og en god dose Star Wars-magi. Og best av alt, LEGO lover at dette presenteres i en familievennlig pakke.

Format: Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 og 5 og Xbox One og series X/S.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet and Clank-spillene har gjort det bra, særlig i det siste når spillene har kommet med norske stemmeskuespillere og norsk tekst.

Det er litt som å hoppe inn i en animasjonsfilm og ta over styringen.

Denne gangen skal man kjempe mot en ond keiser fra en alternativ virkelighet. Med på lag får man blant annet en ny alliert med den mystiske lombax-kvinnen.

Spillet vil by på en blanding av action og eventyr. Her skal man farte gjennom jungler og byer, og alternative dimensjoner med artig dyre- og planteliv. Mye å se og mye å oppleve med andre ord.

Format: PlayStation 5.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Det er bare å glede seg, det er på høy tid med enda et Super Mario-spill til Switch-konsollen. Her skal man hoppe og slå seg gjennom et helt drøss med fargerike baner. I tillegg er det mulig å spille med opptil fire spillere totalt på en og samme skjerm.

Tro til tradisjonen er historien ikke spesielt annerledes enn i andre Mario-spill. Bowser har så klart kidnappet en prinsesse. Denne gangen Sprixie-prinsessen, og det er Mario og vennene hans som å redde henne. Nye krefter står også på menyen.

Her kan man klatre og klore som en katt eller skyte kanonkuler på fiendene. Spillet er ikke helt nytt, men en nyversjon av Super Mario 3D World som opprinnelig ble utgitt til Wii U. Grafikken er allikevel blitt kraftig overhalet og med nytt bonusinnhold.

Format: Nintendo Switch.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

Riders Republic

For dem som har prøvd spillet Steep, er det enda et sportsspill i vente. Riders Republic satser på sosialt nettspill der man kan sykle, stå på ski, snowboarde, bruke vingedrakt og rakettdrakt.

Spillet byr på en åpen verden med flotte naturomgivelser som kan utforskes, og her er det blant annet amerikanske nasjonalparker som Bryce Canyon, Yosemite Valley og Mammoth Mountain.

Konkurranse står også på menyen, og man kan samarbeide eller konkurrere mot venner og spillere fra hele verden.

Format: Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 og 5 og Xbox One og series X/S.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

Gran Turismo 7

Med kraften fra PlayStation 5 blir det spennende å se nytt liv i bilspill-serien Gran Turismo. Her loves vi en realistisk kjøreopplevelse med hundrevis av lekre doninger, både nye og klassiske – i tillegg til splitter ny grafikk så klart.

Her kan man kjøre Formula 1-biler, superbiler og alt mulig flott og kjapt på fire hjul. Veibanene er også fordelt utover verdensdeler som Amerika, Europa og Asia, og man kan gå inn og ut av ulike typer konkurranser og løp som man selv ønsker.

Utenfor kjørebanen skal det også være mulig å designe og skreddersy bilenes utseende på forskjellig vis. I tillegg kan man finjustere motor- og kjøreegenskaper ved å kjøpe og bytte ut deler.

Og med PlayStation 5-konsollens nye håndkontroller, blir det spennende å se hvordan adaptive knapper og unik risteteknologi påvirker kjøreopplevelsen.

Format: PlayStation 5.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

It takes two

Det finnes ikke så mange flerspiller-spill som to kan nyte på en og samme skjerm, men It takes two ser ut til å fylle noe av det behovet. Her er det et ektepar, Cody og May, som blir transformert til dukkeform ved en magisk trylleformel.

Sammen må de komme seg gjennom et helt hav av varierte utfordringer, og med det en fortelling om vennskap, kjærlighet og samarbeid. Ut ifra reklamefilmen å dømme, ser spillet ut til å blande variert spillmekanikk med humor, action og spenning. Forhåpentligvis vil tematikken også treffe og være egnet for barn.

Format: Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 og 5 og Xbox One og series X/S.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

Roller Champions

Det gjenstår å se akkurat hva Roller Champions ender opp som – men et sportsspill på rulleskøyter blir det i hvert fall.

Dette er et lagbasert spill der tre kjemper mot tre på rulleskøyter. Målet er å få ballen i målet før motstanderen takler og stjeler ballen. Og jo flere runder man klarer på banen, jo høyere poengsum.

I amerikansk fotball-stil er det også mulig å takle motspillere, lene seg på pasningstaktikk og dukke unna angrep. Her er det hastighet og nøyaktighet som gjelder.

Det gjenstår å se hvor tungt spillet vil hvile på mikrotransaksjoner, og om konseptet virkelig fenger eller ei. Spillet er planlagt å bli utgitt gratis.

Format: Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 og 5 og Xbox One og series X/S.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

Kena: Bridge of Spirits

Kena beskrives som et historiedrevet actioneventyr. Og fra spillklippet alene, ser det ut til å være en blanding av mystikk, action og visuell kunst! Her skal man spille som jenta Kena, en ung åndeguide som skal hjelpe avdøde sjeler som er fanget.

Underveis skal man bygge et lag med hjelpere og skaffe seg nye krefter. Og en verden som er ganske så trist og forlatt skal også få ny giv og liv etter hvert som man beveger seg gjennom spillverden.

Spillet byr også på kamp med overnaturlige vesener, noe som gjør at spillet kanskje egner seg best for litt større barn.

Format: PlayStation 4, Microsoft Windows og PlayStation 5.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

Hogwarts Legacy

I år kommer Harry Potter-universet til spillkonsoll og PC med Hogwarts Legacy. Dette er et rollespill der man kan utforske en åpen verden som er basert på bøkene av J.K. Rowling. Samtidig, tar man rollen som en annen hovedperson en den unge trollmannen som er kjent fra filmene.

Her trekkes tiden tilbake til 1800-tallet og man skal møte fantasiskapninger, lage trylledrikker og magiske formularer, samt gå veien til å bli en ekte trollmann.

Hovedpersonen er også ganske så unik fordi man kan blir innlemmet som en elev på Hogwarts, men er langt fra den gjennomsnittlige student. Blant annet klarer hovedpersonen å manipulere en mystisk, forhistorisk magi som enten kan brukes til det gode eller til det ondes formål.

Foreldre bør være obs på at spillet kan inneholde scener som kan være skumle med fantasiskapninger og slåssing. Det gjenstår å se hva aldersanbefalingen blir, men vi får håpe at målgruppen favner om barn.

Format: Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 og 5 og Xbox One og series X/S.

Se reklamefilmen for spillet ved å trykke på denne lenken.

Les også:

Anmeldelser av spill
Snille dataspill for barn og hele familien
PEGI aldersgrenser
Slik setter du opp Xbox Series X for barn
Abonnementstjenester gir tilgang til mange spill
Dette er årets nye spillkonsoller
Halvparten av barna spiller spill med 18-årsgrense
Sosiale onlinespill for hjemmeværende barn

 

 

Bli medlem av Barnevakten