Løvetannbarn

Månedens strømmetips: Desember

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

Er du på jakt etter gode julefilmer? Vi har gode tips:

Flotte filmer å se i julen

Trolls

Trolls er en munter film, full av musikalnumre med popsanger, romantikk og litt spenning. Filmen passer for hele familien, fra de aller yngste til besteforeldregenerasjonen. Inspirasjonen er til dels hentet fra 70-tallets disko, uten at dette blir for påtrengende, og ikke minst fra de søte og velkjente trolldukkene. Filmen er ganske overfladisk, men humor, varme og et fint budskap om lykke gjør dette til en grei familiefilm. Og så er det litt artig med de slemme Bergenserne fra Bergen.
Amerikansk animasjonsfilm, 2016
Tillatt for alle
Tilgjengelig på Netflix og TV 2 Sumo, som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store, og som kjøpefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

La La LandLa La Land

Mia er en aspirerende skuespillerinne som sliter med å få roller. Sebastian er en talentfull pianist med lidenskap for jazz, fanget i meningsløse småjobber. Tilfeldighetene og felles artistiske drømmer fører dem sammen og de blir et par. Denne romantiske musikalen fra Hollywood spiller på musikk, stemning, følelser og nostalgi for å nå sitt publikum, og det lykkes den godt med. Aldersgrensen er tillatt for alle, og filmen kan trygt ses av de yngste, men temaet passer best for ungdom og voksne.
Amerikansk musikal, 2016
Tillatt for alle
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

FrostFrost

Hva er vel bedre for en filmkveld i desember enn et gjensyn med dette strålende vintereventyret fra Disney? Med Frost befester Disney sin ubestridte posisjon som den fremste produsenten av familiefilm gjennom filmhistorien. Her får vi servert alle ingrediensene som gjør at hele familien kan kose seg; fargerike og sterke karakterer, hjertevarme, en solid dose humor, fartsfylt spenning, kjærlighet og en rekke flotte sangnummer.
Amerikansk animasjonsfilm, 2013
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix, som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play, og som kjøpefilm på Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Oppdrag Dory

Mange vil nok bli glade for å møte igjen Dory, den artige blå kirurgfisken med korttidshukommelse som vi ble kjent med i Oppdrag Nemo. Oppdrag Dory er en velprodusert film med en fornøyelig blanding humor, hjertevarme, fart og spenning som er perfekt for en filmkveld med familien.
Amerikansk animasjonsfilm, 2016
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

LøvetannbarnLøvetannbarn

Løvetannbarn er strålende filmkunst, der man med humor og stor hjertevarme skildrer livene til en gruppe barnehjemsbarn. Måten man skaper medfølelse for og innsikt i dype psykologiske og relasjonelle problemer er intet mindre enn mesterlig. Dette er en film vi anbefaler på det varmeste å se sammen med barna – og snakke sammen om etterpå. På grunn av den alvorlige tematikken egner filmen seg for barn fra ni år.
Fransk/sveitsisk animasjonsfilm, 2016
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Jungelboken

Rudyard Kipling sine klassiske historier kommer her i en velprodusert og spennende filmversjon. Dette er en underholdende og fartsfylt film som vi anbefaler fra ni år, men det er litt mye fokus på action, og litt mindre på de nære og personlige scenene. Merk at filmen ikke egner seg for de yngste barna på grunn av flere truende scener som kan få selv voksne til å kveppe.
Amerikansk actioneventyr
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Skjønnheten og udyretSkjønnheten og udyret

Vakre Belle drømmer om et bedre liv, og skjebnen sender henne til et slott dypt inne i skogen, der Udyret bor. Først frykter hun ham, men etter hvert forstår hun at det ligger en dypere historie og et godt hjerte bak den frastøtende fasaden. Med dramatikk, spenning og et godt budskap skildres det populære eventyret på en frisk måte som passer fint for ungdom. Foreldre til barn yngre enn ni år bør være klar over at her er det scener med ulvejakt og skremmende skikkelser som fører til at filmen ikke egner seg for de yngste.
Amerikansk eventyr/musikal
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Et vakkert sinnEt vakkert sinn

Hovedrollen i denne klassikeren fra 2001 innehas av Russell Crowe i en flott opptreden som den geniale matematikeren John Nash. Nash står foran internasjonal anerkjennelse når han blir viklet inn i en mystisk konspirasjon, og nå er det bare hans hengivne hustru som kan hjelpe ham. Filmen var en stor suksess, og passer utmerket for ungdom og voksne.
Amerikansk drama, 2001
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play

A Monster Calls

Dette er et strålende og trist drama om en ung gutts håndtering av moren alvorlige kreftsykdom. Filmen lar unge og voksne reflektere over sterke og grunnleggende spørsmål knyttet til blant annet liv og død, sannhet, skyldfølelse, mellommenneskelige forhold og sinne. Her møter man sterke følelsesmessige inntrykk, og av den grunn er aldersgrensen tolv år. Anbefales varmt for både unge og voksne.
Spansk/amerikansk drama, 2016
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Star Wars-maraton?

En ny film i Star Wars-sagaen ble lansert i disse dager. De gamle filmene er selvsagt tilgjengelige på diverse strømmetjenester for dem som er klar for å se en eller flere av de klassiske filmene.
Amerikansk actioneventyr
Anbefales for ungdom og voksne
Tilgjengelig på HBO Nordic (episode 1-6), og som kjøpefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store (alle)