Milde spilltips til Halloween

Kanskje noen vil tilbringe Halloween med å spille et halvskummelt spill. Enten samlet som familie, eller sammen med noen venner? Barnevakten gir tips til milde Halloween-spill.

Noen feirer Halloween, andre ikke. Markering av dagen kan gjøres på ulike måter. Kanskje noen vil bruke kvelden på å spille et spill som ikke er altfor skummelt? Enten samlet som familie, eller sammen med noen venner?

Vi gir her noen anbefalinger til spill som kan passe på Halloween. Samtidig vil vi gjøre obs på at det som ikke er skummelt for noen barn, kan være ubehagelig for andre. Ta derfor det med i vurderingen, og test gjerne spillet i forkant før barna slipper til.

Under finner du først vurderinger med spill for de aller yngste, deretter noen tips til de litt større barna.

Napoleon

Ikke akkurat et skrekkspill, men allikevel et fint alternativ for de aller yngste. Her får man en spennende lek med lys og mørke i en app der barna skal leke gjemsel med hunden Napoleon. Hele seansen foregår i et gammelt hus med en bestefarsklokke, uvisse huslyder og et nattemørke som har senket seg. Ved å bevege en lommelykt avslører man monstre som det de egentlig er, enten noen klær eller et møbel.

Plattform: iOS (Apple)
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 4+ år

Les anmeldelsen av appen her.

Toca Monsters

Toca Monsters er ikke et veldig avansert eller langvarig spill, men til gjengjeld gratis å laste ned. Spillet er en videreføring av Toca Kitchen-serien hvor man skal tilberede mat til ulike figurer. I dette spillet kan man velge mellom to ulike monstre. Deretter kan man lage smoothier, kjøtt- og grønnsaksretter og mer. Deretter ser man hvordan monstrene reagerer på kokkeleringen.

Plattform: iOS (Apple)
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 4+ år

Toca Mystery House

I dette spillet skal man utforske kjeller, loft og andre rom i et mystisk hus. Her møter man på ulike skapninger, puslespill og andre gjøremål. I motsetning til andre Toca Boca-spill som er rettet mot yngre barn, kan det hende noe av innholdet er litt for skummelt for de aller yngste. For de som er over denne terskelen er det nok å gjøre med alt fra å utforske puslespill til det å lage eliksirer.

Plattform: iOS (Apple) / Android (Google
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 4+ år i Apple og 3 år fra PEGI i Google Play

Two Point Campus: School Spirits

Two Point Campus gir spilleren muligheten til å bygge og drifte sitt eget universitet. I en av utvidelsespakkene til spillet som må kjøpes utenom, kan man trene opp studenter til å håndtere ugne gjenferd. Spillinnholdet byr nemlig på overnaturlige krefter i form av spøkelser. Både som studenter og i form av spøkelser som hjemsøker eller okkuperer deler av skolegården.

Plattform: Windows/Switch/Xbox One og Series S og X/Playstation 4 og 5
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 3 år

Les anmeldelsen av spillet her.

Costume Quest 2

I dette sjarmerende spillet møter vi søsknene Reynold og Wren som skal gå knask og knep. Uheldigvis blir de vitne til den gretne tannlegen Dr. Orel White som reiser tilbake i tid for å stoppe Halloween. Da er det opp til barna selv å redde feiringen. Dette er et artig spill som byr på humor, turbaserte kamper, virtuell knask og knep og mer.

Plattform: PC/Xbox One og Series S og X/PS4 og 5
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 7 år

Les anmeldelsen av spillet her.

Luigi’s Mansion 3

Spøkelsesjakt og uhygge for flere spillere. På et hjemsøkt hotell må Luigi vandre fra rom til rom for å redde vennene sine. Omgivelsen er lekre og varierte, humoren treffende og spøkelsene uhyggelige. Men ofte med et snev av sjarm. I tillegg er spillet rett og slett veldig detaljert og godt laget.

Plattform: Nintendo Switch
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 7 år

Les anmeldelsen av spillet her.

Mer inspirasjon?

Også andre spill feirer Halloween som for eksempel Euro Truck Simulator 2 derfor kan det være kjekt å ta en titt på spillene som barna allerede har, og se om det foregår noe med Halloween der. Som regel gjelder dette online-spill som jevnlig får oppdateringer i forbindelse med høytider.

Eller hva med å lage et hjemsøkt hus i Minecraft? Også her kan man leke med hekser, gresskar, spindelvev og annet som kan skape en uggen stemning.