Barnevaktens spillkurs

Hvordan spille med barna? Barnevakten viser vei i de populære spillene Roblox og Minecraft. Her kan du se korte og pedagogiske instruksjonsvideoer for å komme i gang.

I uke 42 er det Spilluka. Da inviterer Barnevakten alle voksne i Norge til å engasjere seg i barnas spilling.

Til å hjelpe deg med å komme i gang med spillingen, har vi laget korte, pedagogiske instruksjonsvideoer. Her forteller vi kort om hva spillene handler om, hva du trenger av utstyr og hvordan du styrer spillfigur og menyer.

Under finner du videoer og lenker til anmeldelser for:

  • Roblox
  • Minecraft

Les også våre Spillark for å få et kjapt overblikk over hva spillene handler om. Eller få med deg foreldreinnstillinger til spillkonsoller her.

Roblox

Roblox er en plattform som gir tilgang til tusenvis av spill og et sted der barn og unge kan chatte og være med venner.

Minecraft

Minecraft er et kreativt byggespill som gir barna muligheten til å lage alt det fantasien måtte se for seg. Her kan man bygge på egenhånd eller sammen med venner.

  • Les anmeldelsen vår av spillet med tips og råd
  • Tips til lærerike verdener som man kan laste ned i Minecraft
  • Innblikk i alt man kan lære ved å bruke Minecraft
  • Se vårt webinar som vi har hatt om Minecraft

Rocket League

Rocket League er et konkurransespill som blander fotball med bilkjøring. Man spiller på hvert sitt lag på noe som minner om en fotballbane. Det kan være alt fra en til fire spillere på hvert lag. Så er det bare å gyve løs, og få ballen i motstanderens mål før de skårer i ditt. Her kan man spille med barna på delt skjerm på samme spillkonsoll, eller på nett.