Foto: Shutterstock.com

Filtrer

Anbefalte aldre
 • 0-6 år
 • 6-9 år
 • 9-12 år
 • 12-15 år
 • 15-18 år
 • 18+
Aldre (Spill - Pegi)
 • 3 år
 • 7 år
 • 12 år
 • 16 år
 • 18 år
PEGI Klassifisering
Type spill
 • Enspiller
 • Lokal flerspiller
 • Online

Tom Clancy’s The Division 2

Dette er et nettbasert, åpen verden-spill i skytespillsjangeren. Redd den amerikanske byen Washington D.C. fra fiendtlige fraksjoner og styrk de sivile bosetningene. PEGI har gitt dette spillet aldersanbefaling fra 18 år.

Publisert

Read Dead Redemption 2

Opplev livet i Det ville Vesten som aldri før. Dette spillet byr på en omfattende utgave av den ikoniske tiden med minneverdige karakterer, flott grafikk og en hel verden av gjøremål. Sterke voldsskildringer gjør allikevel at spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI.

Publisert

Kona

I denne kanadiske villmarken er ingenting som er det utgir seg for å være. Overlev i brutale og kalde omgivelser, og oppdag et mystisk og nervepirrende eventyr. Spillet passer fra 16 år.

Publisert

PlayerUnknown’s Battlegrounds

I dette skytespillet vinner den siste gjenlevende av 100 spillere. Drap, vold, chat gjennom tale og mulighet for å bruke ekte penger er noe av det man møter i dette spillet, som er blitt svært populært. Spillet passer fra 16 år.

Publisert

Assassin’s Creed: Origins

Dette er nok det beste og mest innholdsrike Assassin`s Creed-spillet på lenge. Nå går ferden tilbake til gamle Egypt og her utforsker man et enormt og vakkert område med pyramider, faraoer, egyptisk mytologi, samt en levende sivilisasjon. Spillet inneholder stadige kampsekvenser, og passer derfor fra 18 år.

Publisert

Sniper Ghost Warrior 3

Hopp rett inn i skoene til en ekte snikskytter. Dette spillet har en realistisk tilnærming som krever tålmodighet, planlegging og evne til å mestre et dødelig våpen på avstand, men hverken handling eller grafikk er helt på topp. Spillet har aldersmerking 18 år.

Publisert

Life is Strange

Et glimrende spill som tar for seg utfordringer og moralske dilemmaer i tenårene, blandet med spenning og mystikk. Anbefales sterkt for eldre ungdom.

Publisert

Battlefield: Hardline

Etter en lang rekke Battlefield-spill tar spillserien et sidesprang og prøver seg som politi og røver. Det blir et helt greit resultat. Spillet inneholder mye vold og problematisk tematikk, og er overhodet ikke egnet for barn og ungdom under 18 år.

Publisert

spill tips

Fall Guys: Ultimate Knockout

Anmeldelse: Seksti spillere kjemper for å holde ut i en helkaotisk hinderløype. Kun en kan stå igjen som vinner til slutt! Barnevakten anbefaler spillet fra seks år på grunn av vanskelighetsgrad.

Publisert

Paper Mario: The Origami King

Anmeldelse: Som forventet, leverer Nintendo enda et nydelig og sjarmerende Super Mario-eventyr.

Publisert

Ressurser

Ny fagbok for lærere om digital dømmekraft

Tirsdag 20. oktober klokken 14.30 lanseres en fagbok for lærere i barnehage og barneskole om hvordan de kan bidra til at barn og unge får et godt og trygt digitalt liv. Boken er laget på initiativ av Barnevakten og er knyttet opp til de nye læreplanene i skolen.

Publisert

Relaterte artikler

Lær barna å samle skjermbevis på nett

Vi viser hvordan du tar bilde eller film av skjermen på mobiler, datamaskiner og spillkonsoller. Samle bevis ved nettmobbing, skadelig innhold eller kriminalitet. Skjermkopiene kan sendes politi, skole eller apputvikler avhengig av sak.

Publisert

Barnevakten mener: Alle skoler må ha et foreldreråd

Hjem og skole bør ha et godt og forpliktende samarbeid. Det kan være en avgjørende suksessfaktor for at barn og unge også skal ha det bra på nett, mener Barnevakten som har gitt eget høringssvar til forslag om ny opplæringslov.

Publisert