Foto: Shutterstock / Ink Drop. Bildet viser Roblox-logoen på en mobilskjerm, både skjermen og bakgrunnen er rød.

Startside: Roblox

Roblox er en plattform som gir tilgang til tusenvis av spill og et sted der barn og unge kan chatte og være med venner.

ANMELDELSE: Les gjerne først vår anmeldelse, der får du mye god informasjon, blant annet om foreldreinnstillinger.

MANGE SPILL: Roblox er ikke ett spill, men en plattform som gir barn tilgang til millioner av spill. Her er Roblox-spillene du bør vite om.

SLIK LAGER DU SPILL I ROBLOX: Så enkelt lager du et spill sammen med barna

CHAT: Inne i spill chatter spillerne med hverandre. Høsten 2021 lagde Roblox et obligatorisk filter som skal fjerne banning og hat i spillchaten.

BRUKE PENGER: Inne i Roblox er det butikker som barna dine kan handle i. Les gjerne disse:

JUKS MED VALUTA: Mange spillutviklere, slik som Fortnite og Fifa, lager en egen valuta som brukerne kan benytte inne i spillet. Det finnes en egen valuta også for Roblox. Ute på nettet kan man møte på svindere som til «gratis» penger til slike spill. Men det er kun spillutviklerne som kan tilby valuta til bruk i spillet. Les denne: Falsk og «gratis» spillvaluta.

SQUID GAME: Høsten 2021 ble Squid Game den mest sette tv-serien noensinne på Netflix. Squid Game-feberen spredde seg til sosiale medier, skolegårder og spill. Mange lagde egne Squid Gamle-spill i Roblox.

TIPS OG RÅD: Barnevakten holder webinarer om ulike spill og apper og hva foreldre bør vite. Sjekk her om vi har et kommende webinar om Roblox. Det hender vi også tilbyr opptak av webinarer: Opptak av webinar: Roblox og Among Us.

(Hovedbilde øverst: Foto: Shutterstock / Ink Drop.)


Flere tips hver uke: Ønsker du tips og nyheter tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.