Barne- og ungdomshjernen er ikke ferdigutviklet for selvregulering. Og mye av innholdet på digitale flater er laget for å utnytte disse sårbarhetene, forteller lege og hjerneforsker Marte Roa Syvertsen.
Det kan være vanskelig å vurdere hvilken alder som er riktig for å skaffe barnets første mobil. Les mer om hvilke alternativer som finnes, samt mulige fordeler og ulemper.
Det lages profiler av barn for å selge reklame og for å holde på deres interesse over tid. I verste fall kan også sårbarheter hos barna bli utnyttet på uetisk vis, sier Finn Myrstad som er fagdirektør i Forbrukerrådet.
Dersom foreldrene i klassen skal opprette en foreldregruppe på sosiale medier, finner du her gode tips og råd for hvordan man kan drive en slik gruppe.
Internett er blitt et sted hvor barnas tillit, nysgjerrighet og evne til å leke ofte utnyttes for å innhente data om dem, sier professor og forsker Natalia Kucirkova ved Universitetet i Stavanger.
Redd Barna har laget 10 filmer med diskusjonskort til bruk på foreldremøter i barnehage og i skolen. Filmene gjenspeiler hverdagslige situasjoner og tar opp temaer som inkludering, tilstedeværelse, bildedeling og mobbing.
Sosiale medier og spill blir en videreføring av vennskapet i skolegården. Hva må til for at elevene skal trives digitalt? Og hva bør skolen og hjemmet samarbeide om?
HØRING: Regjeringens forslag til ny barnelov hadde høringsfrist 1. mai 2021. Barnevakten er positive til at barn sikres mer rett til å si sin mening, men savner at lovutvalget har vurdert hvordan dette kan gå ut over barns trygghet på nett. Nedenfor ser du innspillene som Barnevakten sendte inn.
Det finnes flere offentlige og ideelle tjenester som tilbyr råd og veiledning til barn. Her er en oversikt over noen av stedene barn kan oppsøke for å få hjelp på nett.
Publisert
Bli medlem nå
Fra bare 299 kroner for et helt år! Da får du fri tilgang til alle webinarer, magasin to ganger i året, ukentlig nyhetsbrev, og mer.