Redd Barna: Diskusjonskort om språkbruk
Her finner du diskusjonskort ment som et enkelt verktøy som raskt kan tas frem og brukes i klassen for å jobbe forebyggende mot stygt språkbruk og lignende.
Her finner du diskusjonskort ment som et enkelt verktøy som raskt kan tas frem og brukes i klassen for å jobbe forebyggende mot stygt språkbruk og lignende.
E-læringskurs om barn og unges digitale liv og hva digital mobbing er, og hvordan man kan møte denne tematikken på en god måte.
Rapport og ressurshefte fra Redd Barna om hvordan jobbe med språkbruk i skolen.
Forebygging av deling av voldsvideoer på nett. Undervisningsmateriell til bruk for voksne som jobber med barn og unge, som for eksempel lærere, helsesykepleiere, miljøarbeidere og utekontakter.
En undervisningsressurs for å gi elever kunnskap og praktiske ferdigheter til å håndtere ulike former for seksuelle krenkelser.
En undervisningsressurs om nettvett til deg som er lærer på 1. – 4. trinn.
Et undervisningsopplegg om digital dømmekraft med refleksjonsspørsmål om problemstillinger knyttet til barns nettbruk.
Hvordan bidra til at digitale dialoger blir preget av tillit, trygghet og respekt?
Et gratis verktøy til barnehager og barneskoler, til bruk på foreldremøtet for å involvere foreldre i det forebyggende arbeidet mot mobbing og utestengelse.
Klasseromsøvelser og andre ressurser til forebygging av blant annet fremmedfrykt, rasisme, antisemittisme og ekstremisme.
Oppgavesamling om filmer som kan brukes som utgangspunkt for å skape refleksjon og bevisstgjøring om hatefulle ytringer på nett.
Fakta, oppgaver og filmer som kan gi økt kunnskap, ansvarsfølelse og bevissthet omkring ubehagelige netthendelser som mobbing, hets, svindel og uønsket bildedeling.
Fakta, oppgaver og filmer som kan gi økt kunnskap, ansvarsfølelse og bevissthet omkring ubehagelige netthendelser som mobbing, hets og uønsket bildedeling. Ressursen tar også for seg nettovergrep.
Informasjon, filmer og oppgaver som legger opp til refleksjon og bevisstgjøring knyttet til deling og det sosiale livet på nett.
Nedlastbare samtaleplakater for bruk av FAU som kan være til god hjelp i arbeidet med å sikre at elevene får et trygt og godt skolemiljø, blant annet knyttet til digital dømmekraft.
Diskusjonskort som et verktøy for å skape et positivt og inkluderende miljø i klassen, og til å forebygge digital mobbing og seksuelle krenkelser på nett. For 5-7. trinn.
Undervisningsvideo med tilhørende oppgaveark og refleksjonsspørsmål. I Hallo! Episode 7 er temaet nettmobbing. Målgruppen er elever fra 4.-7. trinn.
"Gøy på nett" er en serie med læringsressurser. Blant disse finnes også en rekke videoer som er tekstet på samisk, dette gjelder 1.-4.trinn.