Foto: Shutterstock.com

Hyperlapse from Instagram

Lag kreative videoer med effekten «hurtigspoling». Denne appen er intuitiv og enkel å bruke, slik at kreativiteten får rom til å gå løpsk. Anbefales fra seks år.

Publisert

Auxy Studio

Klar til å lage den neste store sangen som alle snakker om? Auxy er et flott musikkprogram til iPhone og iPad og appen anbefales fra tolv år.

Publisert

BOO! – AR Video Chat Camera

Boo! tilbyr en leken og morsom måte å sende videobeskjeder til andre på. Appen har likhetstrekk med både Snapchat og Musical.ly, og retter seg mot en ung målgruppe. På grunn av appens sosiale funksjoner anbefales foreldreveiledning.

Publisert

SpriteBox Coding

Denne appen lærer barn koding gjennom spill. Her får de også se ekte tekstlinjer og kommandoer i aksjon. Anbefales fra tre år.

Publisert

app tips

VirtualSpeech – Public Speaking VR

Med bruk av VR-teknologi kan barn og unge øve på å stå foran klassen sin, eller andre situasjoner med et publikum. Foreldreveiledning anbefales, og merk at ulike VR-sett har egne aldersanbefalinger.

Publisert

Crazy Gears

Intuitiv hjernetrim med fokus på mekaniske utfordringer. Anbefales fra fire år.

Publisert

Fox & Sheep Movie Studio

Gi lyd og bevegelser til din egen animasjonsfilm. Anbefales fra fire år.

Publisert

Ressurser

Spiller du for mye?

Spillsnakk.no gir hjelp til problemspillere og spillavhengige. Et av hjelpemidlene er en test.

Publisert

Nye veiledere for merking av reklame på sosiale medier

Forbrukerombudet og Medietilsynet har utarbeidet veiledere for hvordan man på lovlig vis kan legge ut reklame i sosiale medier. Samtidig foreslås merking som gjør det lettere å identifisere reklame, produktplassering og sponsing.

Publisert

Barnas nettbruk – vanskelig å henge med?

Har du barn eller jobber med barn som er mellom sju og tolv år gamle? I denne veilederen får du nyttige råd for hvordan dere skaper gode vaner på nett sammen.

Publisert

Relaterte artikler

Nå kommer appene til live rett foran øynene dine!

Lek med et virtuelt togsett på middagsbordet ditt, eller vandre blant stjernene i solsystemet. AR-teknologi rulles nå for fullt ut til iPhone og iPad, og byr på mange, spennende muligheter.

Publisert

Bekymret for at barna dine spiller for mye?

Når barn får et problematisk forhold til spill, så er det ofte ikke spillene som er utfordringen i seg selv, men andre vansker i ungdommens liv, sier Lars Aarvåg-Amundsen, sosionom i Utekontakten og veileder for Spillhuset i Bærum.

Publisert

Fokuser på barnas refleksjoner når de ser film

Etter at barn har sett film, kan dialogen med den voksne bære preg av en forutbestemt mening om hva barnet skal ha lært. Men kanskje har barna reflektert over noe helt annet enn det man har forestilt seg, sier regissør Katarina Launing.

Publisert