Startside: Barn og mobiltelefon
Her har vi samlet en del tips og råd om barn og telefoner.
Her har vi samlet en del tips og råd om barn og telefoner.
FORELDRE: Her har vi samlet lenker til artikler om nettmobbing. Hvem har ansvaret for å begrense nettmobbing? Hvordan håndtere nettmobbing? Hvilke apper bør man unngå?
FORELDRE: Hvor lenge er det greit at barn bruker skjerm hver dag?
Kunstig intelligens er tilgjengelig gratis og er nyttig på mange områder, men har også negative sider for barn og unge. Les Barnevaktens råd og informasjon til foreldre.
FORELDRE: Roblox er en plattform som gir tilgang til tusenvis av spill og et sted der barn og unge kan chatte og være med venner. Her har vi samlet artikler om Roblox.
Her er våre artikler om undersøkelser, forskning og statistikk om alt innen nettvett og barns bruk av medier. Noe er enkle undersøkelser og innsamling av tall, mens andre artikler handler om mer grundig forskning.
Sikre at barnet ikke tapper bankkontoen via spill eller apper. Her har vi samlet tips og artikler om barns bruk av penger på nettet.
Målet er at barn og unge skal ha trygge digitale liv. Her har vi samlet artikler med tips og råd til teknologiselskaper, kommuner, etater og lignende som kan lage tryggere løsninger for barn og unge.
Skoler og barnehager er pliktige til å hindre at barna ser skadelige innslag på skjermene. Her har vi samlet en del artikler og råd om skjermfilter på skolene.
FORELDRE: Her viser vi hvordan foreldre kan sette opp mobiler, nettbrett, hjemmeruter, spillkonsoller, datamaskiner, apper og spill slik at de blir tryggere for barna.
FORELDRE. Her har vi samlet våre artikler innen temaene selvbilde, selvfølelse, psykologi, livsmestring, fysisk aktiviet, mobbing, overgrep og lignende.
I august 2023 begynner de europeiske DSA-reglene å gjelde for store digitale plattformer. For eksempel Tiktok har innrettet seg og har sluttet å vise profilbasert reklame til tenåringer. Norge har så langt ikke vedtatt DSA.
Her har vi samlet mange tips og råd som barneskoleforeldre ofte etterspør om barns digitale liv.
Elever på barneskoler og ungdomsskoler logger seg inn i digitale undervisningssystemer. Disse skoleløsningene inneholder mange positive sider, men det er også funksjoner eller datainnsamling som foreldre kan være skeptiske til. Nedenfor har vi samlet en del artikler om dette.
Nettvett-artiklene våre er her sortert alfabetisk etter temaer. Foreldre og lærere finner mye nyttig informasjon og mange gode råd som kan gis til barn og unge og deres digitale liv.
FORELDRE: Her er en innledende artikkel om hvordan barn kan bli overvåket av store selskaper, skoler og foreldre. Det er både positive og negative sider ved overvåking, sporing og profilering.
FORELDRE: Youtube har en enorm innflytelse blant barn og unge, både positivt og negativt. Her viser vi hvordan foreldre kan redusere risikoen for at barna utsettes for skadelig innhold og uønsket reklame.
FORELDRE: Her finner du lenker til artikler om hatprat og hvordan barn og unge kan forsvare seg digitalt.
FORELDRE: Her har vi samlet tips og artikler om samlivsbrudd og nettvett.