Foto: Shutterstock.com

Filtrer

Anbefalte aldre
Aldre (iOS)
 • 4 år
 • 9 år
 • 12 år
 • 17 år
Aldre (Android)
 • PG
 • 3 år
 • 7 år
 • 12 år
 • 16 år
Brukervilkår
 • 13
 • 16
Personvern
 • 13+

Youtube Kids

ANMELDELSE: Youtube-videoer i en app som kan tilpasses for de yngste. Foreldre bør samtidig sette seg inn i hvordan appen fungerer og hva slags innstillinger som kan gjøre appen tryggere for barn å bruke.

Publisert

Emil in Lönneberga

ANMELDELSE: Nydelig og sjarmerende app byr på flotte bilder, morsomme minispill og små historier. Appen har flere lag som man kan utforske gradvis, og dette er derfor et ypperlig konsept for barn.

Publisert

Minecraft

ANMELDELSE: Kreativt byggespill gir barna muligheten til å lage alt det fantasien måtte se for seg. Her kan man bygge på egenhånd eller sammen med venner.

Publisert

Zupersmart

ANMELDELSE: Grundig og gjennomtenkt app lærer barn å håndtere ulike situasjoner, tanker og følelser. Utviklet av norske forskere i tett samarbeid med andre fagpersoner og barn.

Publisert

Tidsreise Sápmi

ANMELDELSE: Grundig og gjennomarbeidet konsept formidler samisk kultur og historie for barn i og utenfor Sápmi. Appen er pedagogisk tilrettelagt, vakkert fremstilt og spennende å utforske. Rett og slett en skattekiste man ikke bør gå glipp av.

Publisert

Napoleon

ANMELDELSE: Spennende lek med lys og mørke i en app der barna skal leke gjemsel med hunden Napoleon.

Publisert

Nesen

ANMELDELSE: Sjarmerende bildebok om sansene byr på interaktiv lek og oppgaver.

Publisert

Bruno

ANMELDELSE: Nydelig, interaktiv bildebok-app forteller en sjarmerende historie om vennskap og farger. Flott musikk, bildebruk og en håndfull tilleggsoppgaver, gjør dette til en litterær kunstopplevelse for barn.

Publisert

Toca House

ANMELDELSE: Artig app gjør husarbeid til en lek. Her skal barna holde orden i huset, vaske gulv, rydde løv og mer via en rekke minispill. Ikke en av Toca Bocas beste apper, men noen av minispillene er interessante.

Publisert

Toca Tailor

ANMELDELSE: Kreativ app gjør det superlett for barn å leke motedesigner. Her kan unge eksperimentere med farge, mønstre og ulike typer bukser, kjoler, skjørt og tilbehør for å lage et fantastisk antrekk.

Publisert

app tips

Pickatale – en abonnementstjeneste for barnebøker

ANMELDELSE: Få tilgang til flere tusen barnebøker både på norsk og engelsk. Se bokforslag etter barnets alder og interesser. La barna lese selv, eller få lytte til lydbøker med visuell støtte.

Publisert

SimpleRockets 2

ANMELDELSE: Bygg et flygedyktig romskip (eller bom på oppgaven totalt) og naviger fartøyet ditt ut i verdensrommet. Dette spillet utforsker både fysikkens lover og begrensninger, samt romfart.

Publisert

Swift Playgrounds

Anmeldelse: Apple gjør koding til en lek med denne opplærings-appen. La barna lære dataspråk (inneholder engelske instruksjoner) og forstå mer om hvordan spill og apper er bygget opp.

Publisert

Ressurser

Hvordan sette opp Ipad og Iphone for barn

Foreldre kan gjøre Ipad og Iphone tryggere for barn ved å velge gode innstillinger. Det kan hindre at barn kjøper innhold uten foreldres tillatelse, laster ned uegnede apper og spill og besøker nettsider som de ikke skal.  Men helt vanntett er ikke systemet.

Publisert

Startside: Alt foreldre bør vite om Youtube

FORELDRE: Youtube har en enorm innflytelse blant barn og unge, både positivt og negativt. Her viser vi hvordan foreldre kan redusere risikoen for at barna utsettes for skadelig innhold og uønsket reklame.

Publisert

Forbrukerrettigheter ved kjøp av apper og spill

Har du kjøpt feil dataspill til barnet ditt, lastet ned en app som du angrer på eller er reklameteksten til dataspillet totalt på villspor fra virkeligheten? Les om dine rettigheter her.

Publisert

Relaterte artikler

Alt foreldre bør vite om Fortnite

WEBINAR 6.MARS: Få mer innblikk i hva Fortnite er, nye foreldreinnstillinger og hvordan du gjør spillplattformen tryggere for barna. Webinaret varer en time. Påmelding.

Publisert

Kule og lærerike Roblox-spill

Løs regnestykker, styr romraketter, bygg byer og spill sjakk. Her finner du tips til Roblox-spill som er både kule og lærerike.

Publisert