I 25 år har Barnevakten vært en uavhengig og ideell organisasjon som har jobbet for at barn skal være trygge og beviste på nett. I år feires jubileet med å oppmuntre næringslivet til å utvikle mer barnevennlig teknologi.
– Vi er glade for å få Thomas Dubourcq (51) med på laget for å trygge og bevisstgjøre barn og unge på nett, sier daglig leder i Barnevakten Leif Gunnar Vestbøstad Vik.
Foreldre som har gitt barna Telia-abonnement på telefonen, kan fra sommeren av skru på en sperre som stenger for sosiale medier. Sperren virker ikke på wifi.
Ved å snu på noen setninger i kringkastningsloven blir produktplassering på tv litt mer lovlig fra 1. mai 2025. Men fremdeles skal barn beskyttes mot slik ubevisst påvirkning
Etter å vært ute i frisk luft i påskedagene kan det være kjekt å samles i sofaen med en god film om kvelden. Vi gir deg tips til både morsomme og spennende påskefilmer, alt fra påskekrim til musikaler og sprø komedier.
Enten barna allerede har eller skal få Roblox for første gang så kan du bruke foreldreinnstillingene. Slik går du frem for å begrense tid, uegna innhold, chat og kjøp.
Roblox har ikke lenger aldersgrenser, men innholdsgrenser på spillene som finnes på plattformen. Foreldre kan luke bort spill etter graden av vold, humor og skrekk.
Seks foreldre med barn på ulike skoler i Oslo har startet iniativet Smarttelefonfri Barndom. Målet er at barn skal vente med smarttelefon til de er ferdige med barneskolen. Initiativet har allerede spredd seg til en god del skoler på Østlandet.
Kunnskapsministeren tok imot Barnevakten på sitt kontor og fikk se at Ung på nett-prosjektet bidrar til økt trivsel på nett på over 150 ungdomsskoler. Ung på nett har eksistert i tre år og er gratis for skolene å ta i bruk. Nå vil Barnevakten utvikle tiltaket videre.
Barne- og ungdomshjernen er ikke ferdigutviklet for selvregulering. Og mye av innholdet på digitale flater er laget for å utnytte disse sårbarhetene, forteller lege og hjerneforsker Marte Roa Syvertsen.
Tilpass barnets mobiltelefon og nettbrett (android/Google). Sett grenser for tidsbruk, kjøp, i skoletiden, aldersgrenser på apper, kommunikasjon og nettsidebesøk.
Google vil sjekke hvilke nettsider du besøker, for å anslå alderen din. Dersom Google tror at du er under 18 år, vil sikkerhetsinnstillinger for barn bli slått på.