Startside: Avsløre falske nyheter
FORELDRE: Her har vi samlet tips og artikler om hvordan avsløre "fake news".
FORELDRE: Her har vi samlet tips og artikler om hvordan avsløre "fake news".
Regjeringen bør opprette en tilsynsmyndighet som kan sikre barns rettigheter i møte med kunstig intelligens, mener Barnevakten.
UFO BESØKTE BERGEN! Nå som kunstig intelligens tilbys helt gratis, vil det trolig produseres mange flere falske historier. Ikke overlat til skolen alene å lære barna kildekritikk.
Barn og unges kontoer kan bli misbrukt til å spre svindel og spam i tillegg til at barna mister tilgang til tjenesten de vanligvis bruker. Samtidig er det nokså fort gjort å sette opp sikkerhetsgrep for å unngå at det i det hele tatt skjer. Forebygg hacking.
Aftenposten Junior har en egen nyhetspodkast rettet mot barn. Her forsøker programlederne å formidle håp og forklaringer i møte med alvorlige nyheter.
Alle som lager nettbaserte tjenester må følge 15 punkter som skal beskytte barns personvern i Storbritannia. Målet er å gi barn bedre personvern, samt beskyttelse mot reklame og seksuelle overgrep. USA og EU vurderer også å innføre lignende føringer.
HØRING: Regjeringens forslag til ny barnelov hadde høringsfrist 1. mai 2021. Barnevakten er positive til at barn sikres mer rett til å si sin mening, men savner at lovutvalget har vurdert hvordan dette kan gå ut over barns trygghet på nett. Nedenfor ser du innspillene som Barnevakten sendte inn.
Digitale medier har fått stadig større plass som læringsverktøy i barnehagene. Kan de ansatte i barnehagen påvirke barns kritiske medieforståelse på en positiv måte?
Fra å friste med juksebilletter til Tusenfryd, til å skremme med kjøp på mobilen som barna aldri har blitt gjort. Hvordan beskytter man barn og unge mot kriminalitet på nett?
I dagens informasjonssamfunn er det viktigere enn noen gang å lære barn og unge en sunn kritisk sans.
Verden blir stadig mer uoversiktlig, og som foreldre må vi veilede barna våre gjennom en kaotisk virkelighet. Her får du noen gode råd.
For at barn og unge skal greie seg i samfunnet, må de lære seg å skille mellom troverdig og usanne påstander på nettet, hevder Eva Bratvold, som har solid erfaring innen IKT i utdanningssektoren.