Fem superkule spill som passer for barn og foreldre!

TIPS TIL SPILL: Her kan du finne fem forslag til spill som passer for hele familien. Disse spillene passer også like bra for barn som skal spille med venner.

Trenger du et spilltips eller to? Her er hele fem gode forslag som passer perfekt for familier som skal spille sammen! Vi har lagt vekt på at spillene skal være barnevennlige, og kan spilles av flere på en og samme skjerm.

Les gjerne hele anmeldelsen av spillet før du laster det ned og få med deg vår kronikk: Dataspill reddet tacofredagen.

Opplev ekte Mario-magi og eventyr i Super Mario 3D World

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury er ikke ett spill, men to! Her kan opptil fire venner samarbeide på en og samme skjerm som heltene Mario, Luigi, Peach og Toad.

Super Mario 3D World har noen søte feer blitt tatt til fange av Bowser. Og disse må man ut på tokt for å redde. Det finnes flere verdener med ulik tematikk fra skyer til is. Og her vandrer man fritt omkring på et kart og velger den ene banen etter den andre.

Det er fantastisk å utforske de mange, forskjellige omgivelsene og selv om oppbygningen i spillet er lik, er det stor variasjon allikevel. Spillutviklerne har bakt inn logiske hindringer, varierte fiender og endringer i spillstilen, uten at man overveldes totalt.

At flere kan spille sammen og samarbeide er helt gull. Man kan bokstavelig talt løfte hverandre forbi hindringer, og dersom en faller i kampens hete, kan den andre fortsette. Mindre erfarne spillere kan også gjøre seg om til en uovervinnelig boble og med det bli ledet trygt i havn av den andre spilleren.

Les vår anmeldelse av spillet her.

Plattform (konsoll): Nintendo Switch
Sjanger: Eventyr/action
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 
3 år
Vanskelighetsgrad: fra 6 år

Samarbeid og bygg med apekatter i Bonkies

Nå er det tid for apestreker! Bonkies er et superkult samarbeidsspill som krever koordinering og bygging. Passer perfekt for familier og barn som vil spille på samme skjerm med venner. Spillet er utviklet av Studio Gauntlet som har base i Trondheim.

Bonkies kan kan best forklares som en blanding av stablespillet Jenga og bygging med treklosser. Målet er å bygge noe uten at det faller ned!

På skjermen ser man en slags skisse av konstruksjonen som skal bli til. Delene dyttes ut på et transportbånd og må plasseres taktisk og på riktig sted – som med et puslespill. Byggerne tar form som apekatter med astronautdrakt og robotarm.

Samarbeidsaspektet kommer godt frem i spillet: Noen gjenstander er for eksempel tyngre enn andre og da trengs det to robothender som løfter, i stedet for bare en. Andre ganger kan en hånd holde igjen og støtte, mens den andre løfter og plasserer noe oppå en plattform.

Så man kan ikke bare fly rundt og drive på med sitt for å komme i mål. Her må alle apehender bidra!

Bonkies vil definitivt gi både latter og glede, samt høy puls når klokka nærmer seg null. Og ikke minst setter spillet både samarbeidsevne og kommunikasjonsevnen på prøve!

Les vår anmeldelse av spillet her.

Plattform (konsoll):PlayStation 4 og 5/Xbox One og Series S og X/Switch/Windows
Sjanger: Eventyr/action
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 
3 år
Vanskelighetsgrad: fra 6 år

Hjelp hundevalper i nusselige Phogs

Vakkert, drømmende og søtt – er bare noen av adjektivene som beskriver dette flotte samarbeidsspillet. Spillet byr på logiske hindringer som skal løses, og et vakkert og eventyrlig drømmelandskap.

I spillet møter man en hund, eller retter sagt, to hunder som henger sammen. Akkurat dyrets anatomi og oppbygging er vanskelig å gå nærmere inn på – men man kan definitivt fastslå at disse hundene er nokså søte.

Hundene kan styres med en spiller alene, eller to spillere som styrer hver sin ende/hund.

Poenget med spillet er å løse en rekke logiske hindringer ved å bevege seg gjennom labyrinter og ulike områder.

Til hjelp kan hundene bite fast i gjenstander for å flytte på disse. Det kan være alt fra kuler til statuer. I tillegg kan hundene trykke på knapper og henge seg fast i håndtak, for eksempel for å forflytte seg over en bro.

Hundene kan også strekke seg i hver ende og slippe tak og sprette som en gummistrikk. Det er noen utrolig artige mekanikker i bruk. Og disse er intuitive, samtidig som det er stor variasjon i bruk i møte med logiske hindringer.

Les vår anmeldelse av spillet her.

Plattform (konsoll):PlayStation 4 og 5/Xbox One og Series S og X/Switch/Windows
Sjanger: Eventyr/action
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 
3 år
Vanskelighetsgrad: fra 6 år

Jobb som postbud i helsprø Totally Reliable Delivery Service

I dette spillet er fysikkens lover snudd på hodet, og alt som skulle være selvsagt eller enkelt er ikke lenger det, som å kunne sitte rolig i en bil mens man kjører for eksempel. Totally Reliable Delivery Service er et spill der målet er å levere pakker fra A til Å. Spillet lener seg allikevel tungt på såkalt «ragdoll»-effekt.

Det vil si at spillfigurene oppfører seg som livløse dukker som egentlig bare henger og slenger når man prøver å bevege dem. De har liten vilje på egenhånd. I praksis betyr det at spillet blir superkomplisert, og veldig morsomt å spille. Skal man løfte pakken opp på et lasteplan, må man samtidig passe på at spillfiguren ikke faller over ende.

Så da er det bare å senke pulsen og heve smilebåndet. For dette er et spill som er ment å være kaotisk og morsomt, gjerne sammen med venner og familie.

Les vår anmeldelse av spillet her.

Plattform (konsoll):PlayStation 4 og 5/Xbox One og Series S og X/Switch/Windows
Sjanger: Eventyr/action
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 
3 år
Vanskelighetsgrad: fra 7 år

Løs problemer i Human: Fall Flat

Human: Fall Flat er et helsprøtt partyspill der flere kan spille på en og samme skjerm (gjelder spillkonsoll). Spillet byr på logiske hindringer som skal løses, og fysiske lover som rett og slett ikke er innenfor det normale.

Målet med spillet er å utfordre evnene til problemløsing og planlegging. Man sendes ut i fantasifulle drømmelandskap og må finne frem til en dør og neste område hvor nye utfordringer venter.

Men for å komme dit er det altså mange hindringer som står i veien. Eksempelvis kan dette være dører som er blokkert, at man må flytte på gjenstander for å lage en bru og andre typer utfordringer.

Her må man gå, hoppe, løfte gjenstander og klatre for å nå ulike mål. Gjøremålene er alt fra å henge seg fast til en rivningskule for å komme over et stup eller å slenge seg med hjelp av en katapult.

Med flerspillermulighet kan man bryne seg på utfordringene og samarbeide for å løse disse. Og selv om det øker på moroa og latteren, blir det i like stor grad mer frustrasjon og vanskeligheter.

Les vår anmeldelse av spillet her.

Plattform (konsoll):PlayStation 4 og 5/Xbox One og Series S og X/Switch/Windows/Android/iOS
Sjanger: Eventyr/action
Anbefalt aldersgrense fra PEGI: 
3 år
Vanskelighetsgrad: fra 7 år

Les mer: