Anmeldelse kategori: Program

Hei Ruby – I den magiske datamaskinen

I den andre boken i serien møter vi igjen Ruby på en magisk reise inn i datamaskinens verden. Lær om alt fra RAM til harddisk og CPU i tidenes mest barnevennlige introduksjon til hvordan en datamaskin fungerer.

Hei Ruby – oppdag koding

«Hei Ruby» er en glitrende god bildebok for barn som gir innføring og trening for å lære koding. Fine bilder, tilgjengelig innhold og gode oppgaver, gjør at vi anbefaler denne boken til barn fra fem år og oppover.

Corel VideoStudio 2018

Corel VideoStudio 2018 byr på mange funksjoner og muligheter for å lage flotte videofilmer. Programmet passer best for de som har noe erfaring med videoredigering fra før. Anbefales til ungdom fra 13 år.

Nysgjerrigper.no

Nysgjerrigper.no er laget for at barn skal utføre eksperimenter, drive med forskning og ellers lese om naturfag. Nettstedet lages av det statlige Forskningsrådet som har som oppgave å få flere til å jobbe med forskning. Norges forskningsråd deler ut ni milliarder kroner årlig til forskning.

Moava.org

På nettsidene til Moava kan barnet ditt øve seg i mange av fagene som er i grunnskolen.

Acoustica: Mixcraft 8 Pro Studio

Enten du er en nybegynner som ønsker å lage egen musikk, eller en erfaren komponist, så Acoustica: Mixcraft 8 Pro Studio et utrolig imponerende bidrag til musikkproduksjon. Anbefales fra tolv år.

Corel VideoStudio X9 (Ultimate)

Rediger og lag fantastiske videoer i et program som er beregnet for viderekomne innen videoredigering, men også for de som kan litt. Anbefales for videointeresserte ungdom fra 13 år.

Magix Photostory Deluxe

Med dette programmet er det enkelt å lage video- og bildepresentasjoner på datamaskinen. Lek med tekst, effekter og bland musikk med video og bilder. Anbefales for barn fra tolv år.

Magix Music Maker (Premium) 2017

Drømmer du om å bli den neste Kygo eller Avicii? Lag din egen musikk rett på datamaskinen med dette flotte musikkprogrammet. Anbefales for barn fra tolv år.

Magix Video Easy HD

Hvis barna er ute etter et videoredigeringsprogram til PC som er enkelt å bruke, da kan dette være et godt alternativt. Passer for barn fra ti år.

Fruity Loops 12

Veien er kort for å lage lekker musikk på egen datamaskin. Fruity Loops har et middels nivå når det gjelder vanskelighetsgrad, men byr også på svært profesjonelle funksjoner. Passer for musikkinteressert ungdom fra 16-årsalderen.

Photoshop Elements 14 og Premiere Elements 14

De fleste har hørt om Photoshop, et bilderedigeringsprogram med svært avanserte funksjoner. Heldigvis finnes det en enklere tilnærming for å redigere frem flotte bilder og video. Adobe Elements-programmene passer for ungdom med en slik interesse, fra tolvårsalderen og oppover.

CrazyTalk 8

CrazyTalk er et animasjonsprogram som lar barna animere ansikter på bilder, enten av seg selv, venner, dyr eller andre gjenstander. Programvaren anbefales til eldre barn og ungdom.

Code.org

Det har aldri vært enklere for barna å lære programmering. Gjennom enkle, gratis, nettbaserte kurs på Code.org, kan podene begynne å lære koding på en gøy og motiverende måte, blant annet av figurene fra Frost og Minecraft.

Plickers

Et quiz- og prøveverktøy som passer like godt i stua som i klasserommet. Her trenger man bare en mobil og en håndfull utskrifter til hjelp.

Magix Movie Edit Pro 2016

Dette er et mer avansert program for å redigere filmer som tilbyr mange nyttige funksjoner. Anbefales for viderekomne på data, gjerne fra tolv år.

Enki

I spillet Enki reiser barna mellom fiksjonelle planeter og lærer fra fagområdene engelsk, matematikk og naturfag. Vi har sett spillet i aksjon, både til hjemmebruk og i klasserommet.

Crazy Talk 7 – Pro

CrazyTalk er et animasjonsprogram som lar barna animere ansikter på bilder, enten av seg selv, venner eller av dyr og andre gjenstander. Programvaren anbefales til eldre barn og ungdom.

Magix Music Maker 2015

Magix Music Maker er i mellomsjiktet av vanskelighetsgrad og pris på program for å lage musikk. Passer barn fra elleveårsalder på grunn av teknisk vanskelighetsgrad.

Soundation

Med det gratis, nettbaserte programmet Soundation kan hvem som helst mikse og sette i hop lekre låter på bare minutter.

Sploder

Sploder er en gratisressurs som passer like godt til hjemmet som i klasserommet. Her kan barn og unge lære å lage spill til PC, smarttelefon og nettbrett på en svært enkel måte.