Anmeldelse kategori: Program

Jabra Elite 85h

Lydkvalitet som imponerer, flott design, og imponerende, støydempende teknologi, gjør Jabra Elite 85h til et suverent headsett for ungdom!

Apple TV – familiens nye spillkonsoll?

Med en Apple TV i hus kan både små og store strømme favorittserier, film og laste ned spill på familiens TV-skjerm. Foreldrekontroll og mulighet til å bruke håndholdte kontrollere i spill, kan dessuten gjøre dette til hjemmets nye spillkonsoll.

Nintendo Switch Lite

Den mest barne- og familievennlige spillkonsollen på markedet er blitt enda enklere å ta med på farten. Nintendo leverer som vanlig et solid produkt fra topp til tå! Anbefales varmt til spillglade barn fra fem år.

Creative Pebble V2

Gode, rimelige PC-høyttalere gir fantastisk lyd til film, musikk og spill, og tar dessuten lite plass på skrivebordet. Høyttalerne er også enkelt å koble opp. Creative Pebble V2 anbefales derfor av Barnevakten.

Creative Outlier Air

Creative leverer solid lyd og lang batteritid. Med disse trådløse øreproppene kan barna lytte til musikk der de er uten å bekymre seg for irriterende kabelrot. Anbefales fra elleve år.

Jaybird Vista

Lytt til musikk i høy kvalitet uten irriterende kabler. Jaybird Vista er lett å bli glad i, og passer perfekt til musikkglade barn og unge som er i bevegelse eller barn som rett og slett bare ønsker å lytte til musikk for seg selv. Anbefales fra elleve år.

Ultimate Ears Wonderboom 2

God, kraftig lyd og egenskaper som å være støv- og vanntett, gjør at vi anbefaler denne bærbare bluetooth-høyttaleren til barn og unge fra ni år.

Muvo Play

En bærbar bluetooth-høyttaler som tåler litt "trøkk" og vann. Passer perfekt for musikkglade barn som er på farten. Anbefales fra ni år.

Google Nest Hub

Muntlig kan du gi denne enheten oppgaver eller spørsmål, for eksempel å vise matoppskrifter eller feriebilder. Den kan skille mellom hvem som henvender seg til den, om det er deg eller barnet ditt. Du kan skru på foreldrerestriksjoner på appene som enheten kobler seg til.

Klatrekampen

TV-SERIE: Spennende og friskt konsept som kan inspirere barn til å bli mer glad i friluftsliv og utfordre egne grenser, men vi synes produksjonsselskapet bommer på presentasjonen.

Creative Pebble Plus

Creative har laget plassbesparende PC-høyttalere som ikke koster for mye, og som samtidig gir mer enn god nok lyd til film, musikk og spill. Pebble Plus anbefales av Barnevakten.

Barnehageliv

TV-SERIE: Koselig og lærerik tv-serie med akkurat passe lange episoder for de yngste, som viser hvor kjekk hverdagen i barnehagen kan være.

Du er min venn

TV-SERIE: Denne serien på 14 episoder byr på korte snutter om vennskap, som de yngste kan lære og bli inspirert av.

Circle with Disney

Med denne boksen kan du sette begrensninger for alle internett-tilkoblede enheter i hjemmet. Du kan velge hvilke apper som skal ha tilgang til nett og i hvilke tidsrom hver enhet skal ha tilgang til nettet. Samtidig reises det etiske spørsmål om overvåking av egne barn.

PlayStation VR

PlayStation tilbyr virtual Reality til en overkommelig pris og med et relativt enkelt oppsett som passer til spillkonsollen PlayStation 4. Dette er allikevel en fullverdig VR-opplevelse, men utvikleren fraråder barn under tolv år å bruke VR-brillene.

Google Home og Google Home Mini

Google Home er en smart høyttaler som man kan styre med stemmen sin. Spør om været, få nyheter lest opp, hør på musikk, styr lyset i huset ditt og mye mer. Krever bruk av Google-konto som kun tillates fra 13 år.

Hei Ruby – I den magiske datamaskinen

I den andre boken i serien møter vi igjen Ruby på en magisk reise inn i datamaskinens verden. Lær om alt fra RAM til harddisk og CPU i tidenes mest barnevennlige introduksjon til hvordan en datamaskin fungerer.

Sony Playstation Classic

Sony sin aller første spillkonsoll, Playstation, er blitt relansert som retrospillkonsoll. Opplev 20 originale spill som de opprinnelig var i tillegg til en maskin som er en pyntegjenstand i seg selv. Passer fra 18 år eller for barn med foreldreveiledning.

Snakebyte HeadSet S for Switch

Snakebyte sitt headsett byr på god lyd, komfort og er enkelt å slå sammen og ta med seg. Ikke minst er dette et glimrende eksempel på at headsett ikke behøver å være veldig dyre for å være gode. Anbefales fra ni år.

LS25 ESports Stereo Gaming Headset

LS25 er et solid gaming-headsett som ser stilig ut og gir klar mikrofon-input. Maksimalt nivå på volum skuffer allikevel noe. Headsettet kan brukes til spillkonsoller, datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. Anbefales fra ni år.

Nintendo Labo – Vehicle Kit

Åpne ditt nye byggesett og lag ratt og pedal til å kjøre fly, bil og båt. Nintendo Labo - Vehicle Kit blander lek og moro i både den fysiske og digitale verden. En perfekt familieaktivitet som anbefales fra syv år.

Sega Mega Drive HD Flashback

Denne konsollen byr på 85 retrospill med blant annet Sonic og Mortal Kombat. Maskinen er enkel å koble opp til moderne tv-skjermer og har HD-oppløsning. Passer fra syv år.

Nintendo Classic Mini

Denne konsollen er en skattekiste for både nye spillere og for de som har vokst opp med Nintendo i barndommen. La gode minner strømme til! Anbefales fra syv år.

Hei Ruby – oppdag koding

«Hei Ruby» er en glitrende god bildebok for barn som gir innføring og trening for å lære koding. Fine bilder, tilgjengelig innhold og gode oppgaver, gjør at vi anbefaler denne boken til barn fra fem år og oppover.

Corel VideoStudio 2018

Corel VideoStudio 2018 byr på mange funksjoner og muligheter for å lage flotte videofilmer. Programmet passer best for de som har noe erfaring med videoredigering fra før. Anbefales til ungdom fra 13 år.

Playfinity

Playfinity blander mobil- med ballspill, og kan motivere barn til å leke med teknologi utendørs. Denne spillkonsollen for utendørsbruk, anbefales for barn fra seks år.

Nintendo LABO Robot Kit

For alle barn som drømmer om å være pilot i sin egen robot, er dette nå mulig med LABO Robot Kit. Design din egen robotdrakt fra bunnen av, og ta den med deg ut i spillverden med Switch-konsollen. Anbefales fra syv år.

Nintendo LABO Variety Kit

Nintendo LABO er, av mangel på et bedre ord, rett og slett «genialt». Bygg avanserte leketøy av papp og lek med dem ved bruk av Switch-konsollen. Her er det funksjoner som rett og slett er magiske. LABO kan ikke anbefales nok for både store og små spillere fra tre år.

DJI Osmo Mobile 2

Dette tilbehøret til mobilen gir deg stabil video, mer batterikraft og avanserte muligheter for videoopptak. Anbefales fra tretten år og oppover.

Hori Onyx: trådløs håndkontroller til PS4

Denne håndkontrolleren fra Hori, gir Playstation-spillere flere valgmuligheter til å plukke ut produkt og layout etter eget ønske. Onyx er trådløs, veier lite og sitter komfortabelt i hånda. Anbefales for konsollspillere i alle aldre.

HyperX Cloud Flight trådløst gamingheadsett

Gamingheadsettet som er utviklet av Kingston byr på enkel installering til Playstation-konsoller og PC. Med lang batteritid, god lyd og komfort, samt trådløs tilkobling, er dette potensielt den nye «bestevennen» for spillene til barna.

Nysgjerrigper.no

Nysgjerrigper.no er laget for at barn skal utføre eksperimenter, drive med forskning og ellers lese om naturfag. Nettstedet lages av det statlige Forskningsrådet som har som oppgave å få flere til å jobbe med forskning. Norges forskningsråd deler ut ni milliarder kroner årlig til forskning.

Moava.org

På nettsidene til Moava kan barnet ditt øve seg i mange av fagene som er i grunnskolen.

SoundMoovz

Lek, hopp og dans med et spennende mobiltilbehør som lager lyder etter kroppens bevegelse. SoundMoovz gjør barn aktive, og blander musikk med lek. Anbefales fra åtte år.

Anki Cozmo

Er fremtidens leker roboter? Lekeprodusenten Anki har utviklet en unik robot som hele familien kan ha det moro med. Møt Cozmo, som utfordrer deg i leker, rydder og har en fantastisk personlighet.

Lenovo Mirage AR – Star Wars: Jedi Challenges

Med AR-headsettet Lenovo Mirage kan man fekte med lyssverd som en ekte jedi, og spille en rekke minispill, inkludert den ikoniske Star Wars-utgaven av «sjakk». All moroa skjer rett foran øynene dine. Utvikleren påpeker at AR-headsettet er best tilpasset for barn fra tretten år.

GameDevil Switch Trident Pro-S: trådløs håndkontroller

Hvis man er ute etter en «bedre» håndkontroller til Switch-konsollen, så kan dette være et godt og rimeligere alternativ. Men man bør være obs på at Gamedevils håndkontroll ikke er kompatibel med alle spill. Anbefales fra fire år.

Acoustica: Mixcraft 8 Pro Studio

Enten du er en nybegynner som ønsker å lage egen musikk, eller en erfaren komponist, så Acoustica: Mixcraft 8 Pro Studio et utrolig imponerende bidrag til musikkproduksjon. Anbefales fra tolv år.

Nintendo Switch

Barnevakten har testet Nintendos store nyhet og er imponert over konsollen. Dette er en vinner blant både venner og familie. Anbefales fra tre år.

Corel VideoStudio X9 (Ultimate)

Rediger og lag fantastiske videoer i et program som er beregnet for viderekomne innen videoredigering, men også for de som kan litt. Anbefales for videointeresserte ungdom fra 13 år.

Magix Photostory Deluxe

Med dette programmet er det enkelt å lage video- og bildepresentasjoner på datamaskinen. Lek med tekst, effekter og bland musikk med video og bilder. Anbefales for barn fra tolv år.

Magix Music Maker (Premium) 2017

Drømmer du om å bli den neste Kygo eller Avicii? Lag din egen musikk rett på datamaskinen med dette flotte musikkprogrammet. Anbefales for barn fra tolv år.

Magix Video Easy HD

Hvis barna er ute etter et videoredigeringsprogram til PC som er enkelt å bruke, da kan dette være et godt alternativt. Passer for barn fra ti år.

Fruity Loops 12

Veien er kort for å lage lekker musikk på egen datamaskin. Fruity Loops har et middels nivå når det gjelder vanskelighetsgrad, men byr også på svært profesjonelle funksjoner. Passer for musikkinteressert ungdom fra 16-årsalderen.

Photoshop Elements 14 og Premiere Elements 14

De fleste har hørt om Photoshop, et bilderedigeringsprogram med svært avanserte funksjoner. Heldigvis finnes det en enklere tilnærming for å redigere frem flotte bilder og video. Adobe Elements-programmene passer for ungdom med en slik interesse, fra tolvårsalderen og oppover.

CrazyTalk 8

CrazyTalk er et animasjonsprogram som lar barna animere ansikter på bilder, enten av seg selv, venner, dyr eller andre gjenstander. Programvaren anbefales til eldre barn og ungdom.

Code.org

Det har aldri vært enklere for barna å lære programmering. Gjennom enkle, gratis, nettbaserte kurs på Code.org, kan podene begynne å lære koding på en gøy og motiverende måte, blant annet av figurene fra Frost og Minecraft.

Plickers

Et quiz- og prøveverktøy som passer like godt i stua som i klasserommet. Her trenger man bare en mobil og en håndfull utskrifter til hjelp.

Magix Movie Edit Pro 2016

Dette er et mer avansert program for å redigere filmer som tilbyr mange nyttige funksjoner. Anbefales for viderekomne på data, gjerne fra tolv år.