Foto: Shutterstock.com

Extinction

Monstre på 30 meter og deres lakeier er kommet for å utslette menneskeheten. Spill som Avil og bokstavelig talt slå deg løs i kamp mot overveldende store styrker. Grunnet innhold i spillet er aldersgrensen satt til 16 år.

Publisert

Yakuza 6: The Song of Life

Forsvar deg selv mot mafia fra alle verdens hjørner i et spennende, vellaget, men også voldelig spill. Spillet frarådes mindreårige på grunn av realistisk vold og annet upassende innhold.

Publisert

Sea of Thieves

Reis seil og hev anker i dette sjørøverspillet, der oppgaven din er å utforske havet og jakte på skatter og berømmelse. Spillet passer fra tolv år.

Publisert

Far Cry 5

Det populære skytespillet i Far Cry-serien går nå til en militant sektbevegelse i utkantområdene Montana i USA. Forvent blodige kamper, en åpen verden og mye landskap verdt å utforske. Spillet passer fra 18 år og anbefales ikke for mindreårige.

Publisert

spill tips

Pure Farming 2018

Glem bylivet og flytt til gården for å bygge opp levedyktige og fruktbare avlinger. Med realisme og virkelighetstro maskiner, er dette en artig måte å utforske bondelivet på. Anbefales fra syv år.

Publisert

Dragon Quest Builders

Spill dette gøye japanske rollespillet som har en stor åpen verden og byr på timevis med moro. Dette er spillet som er så populært i Japan at folk har tatt sykedager for å spille det. Anbefalt aldersgrense er syv år.

Publisert

Secret of Mana HD

En skatt fra fortiden er kommet tilbake med en eventyrlig opplevelse for en ny generasjon. Spillet anbefales fra syv år.

Publisert

Ressurser

Dette må du vite om aldersgrenser

Film, tv, spill, apper og sosiale medier. De fleste medieprodukter og tjenester har aldersanbefalinger eller aldersgrenser som alle bør ha et bevisst forhold til. Men det er ikke alltid like lett å orientere seg. Her får du en oversikt, samt lenker til nyttige ressurser.

Publisert

Tegnefilmer på NRK Super skal øke barns kunnskap om seksuelle overgrep

6. til 8. november hadde NRK Super temadager om «seksuelle overgrep». Her ble det også lansert en rekke animasjonsfilmer om temaet. Gjennom disse vil barn i hele Norge kunne få kunnskap om kropp, grenser, sine rettigheter og seksuelle overgrep, sier regissør Marianne Müller.

Publisert

Spiller du for mye?

Spillsnakk.no gir hjelp til problemspillere og spillavhengige. Et av hjelpemidlene er en test.

Publisert

Relaterte artikler

Produktplasseringer i familiefilmer

Du tar med barna på kino eller lar dem se filmer på Netflix. Har du tenkt over at inni filmene er det reklame som ikke ser ut som reklame?

Publisert

Derfor liker barn å se på at andre spiller dataspill

Daglig flokker mange barn og unge til skjermen for å se på YouTube og andre som spiller dataspill. Dette er like naturlig som at voksne ser på ski under vinter-OL, eller ser på fotball, mener spillentusiast Henning Østrem Rodtwitt.

Publisert