Foto: Shutterstock.com

Jurassic World Evolution

Bygg og drift din egen dinosaurpark fra bunnen av og se hvordan dyrelivet utarter seg. Lag en drømmepark for turister, eller en potensiell dødsfelle for både fe og folk. Dette spillet passer fra seksten år.

Publisert

Street Fighter: 30th Anniversary Collection

30 år med Street Fighter er nå samlet på ett sted slik at du kan oppleve starten av slåssespill-sjangeren i Street Fighter, og deretter følge spillseriens utvikling frem til og med Street Fighter III: Third Strike. Passer fra tolv år.

Publisert

Dark Souls: Remastered

Dark Souls: Remastered er en ny og finjustert verson av det originale Dark Souls fra 2011. Spillet ble en fullkommen trilogi og denne versjonen gir nye spillere muligheten til å føle på spillet som startet det hele. Spillet passer fra 16 år.

Publisert

H1Z1: Battle Royale

Dette er et nettbasert skytespill i Battle Royale-sjangeren, der hundre spillere kjemper til den siste står igjen som vinner. Passer fra 16 år.

Publisert

spill tips

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

I en verden plaget av krig og misnøye får du muligheten til å skape et nytt kongerike som skal skape fred. Dette er et flott spilleventyr som anbefales fra tolv år.

Publisert

Kirby Star Allies

Den runde, rosa helten er tilbake igjen, og nå med opptil tre venner på lag. Reis gjennom et magisk landskap og samarbeid som aldri før. Spillet anbefales fra syv år.

Publisert

Gang Beasts

Blandingen av humor og overdreven tegneserievold gjør dette til et spill som mange vil oppleve svært morsomt og underholdende. Spillet er merket PEGI 7, men noen kan oppleve denne volden litt drøy – selv om den overhodet ikke er realistisk.

Publisert

Ressurser

Dette må du vite om aldersgrenser

Film, tv, spill, apper og sosiale medier. De fleste medieprodukter og tjenester har aldersanbefalinger eller aldersgrenser som alle bør ha et bevisst forhold til. Men det er ikke alltid like lett å orientere seg. Her får du en oversikt, samt lenker til nyttige ressurser.

Publisert

Tegnefilmer på NRK Super skal øke barns kunnskap om seksuelle overgrep

6. til 8. november hadde NRK Super temadager om «seksuelle overgrep». Her ble det også lansert en rekke animasjonsfilmer om temaet. Gjennom disse vil barn i hele Norge kunne få kunnskap om kropp, grenser, sine rettigheter og seksuelle overgrep, sier regissør Marianne Müller.

Publisert

Spiller du for mye?

Spillsnakk.no gir hjelp til problemspillere og spillavhengige. Et av hjelpemidlene er en test.

Publisert

Relaterte artikler

Press på å gi etter for aldersgrenser

Det kan være vanskelig å nekte poden å få spille spill med høyere aldersanbefaling enn egen alder, særlig når en del av de andre vennene får lov av foreldrene sine. Rådgiver i Medietilsynet, Khalid Ezat Azam, gir råd.

Publisert

Fortnite eller Overwatch?

To nettbaserte skytespill har tatt verden med storm og har også nådd enorm popularitet blant gutter og jenter her til lands. Hva er egentlig Fortnite og Overwatch, og hvilket av spillene bør man gå for til poden sin?

Publisert

– Foreldre er for ukritiske når barna spiller skytespill

– Ikke la barna dine spille skytespill dersom de er yngre enn spillets aldersanbefaling. Det er oppfordringen fra Tonje Moberg, som er lektor i mediepedagogikk og tobarnsmor til en gutt på ni og en jente på tolv år.

Publisert