Barne- og ungdomshjernen er ikke ferdigutviklet for selvregulering. Og mye av innholdet på digitale flater er laget for å utnytte disse sårbarhetene, forteller lege og hjerneforsker Marte Roa Syvertsen.
Hva er passe spilletid, hvorfor blir det konflikt omkring spillingen og når er spillingen blitt problematisk? Få svar på dette og mer i vår videoserie der du får gode tips om barn og gaming.
En ny undersøkelse viser at flesteparten opplever seg selv som gode foreldre. Samtidig kjenner mange på tidsklemma, høye forventninger og en utfordring med å regulere barnas skjermbruk.
Nesten 9 av 10 foreldre oppgir at de er uenige seg imellom om regler for dataspilling. Det kom fram under lansering av rapporten på et frokostseminar 18. oktober i Oslo.
Spill kan være en supersosial arena for barn, men også et sted med dårlig språkbruk og utestenging, sier kontaktlærer og dataspillentusiast Lars Peter Østrem.
Det finnes flere offentlige og ideelle tjenester som tilbyr råd og veiledning til barn. Her er en oversikt over noen av stedene barn kan oppsøke for å få hjelp på nett.
Nesten 400 foreldre, lærere og andre som jobber med barn fikk med seg lanseringen av foredrag "Hjelp - barnet mitt gamer!" Tilbakemeldingene har vært positive og viser at foreldre ønsker mer kunnskap om barn og gaming.
En mobil som konstant plinger med varsler om siste nytt på sosiale medier, kan forstyrre både barns og voksnes evne til refleksjon og stjele oppmerksomheten bort fra de fysiske omgivelsene.
Publisert
Bli medlem nå
Fra bare 299 kroner for et helt år! Da får du fri tilgang til alle webinarer, magasin to ganger i året, ukentlig nyhetsbrev, og mer.