Foto: Shutterstock.com

Filtrer

Anbefalte aldre
 • 0-6 år
 • 6-9 år
 • 9-12 år
 • 12-15 år
 • 15-18 år
 • 18+
Terningkast
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Anbefalt av Barnevakten
 • Anbefalt av barnevakten
Aldersgrense

Skjelvet

Oppfølgeren til Bølgen løfter ambisjonsnivået, og Fantefilm leverer en meget solid og underholdende katastrofefilm som anbefales fra 15 år.

Publisert

Bad Santa 2

Den forfyllede julenissen Willie er tilbake med et nytt forkvaklet ransprosjekt i en drøy komedie med vitser, fornærmelser og sex som ikke akkurat passer i et familieselskap. Liker man humoren er dette morsom underholdning, andre bør styre unna. Det er en grunn til at denne filmen har fått 15 års aldersgrense.

Publisert

Bølgen

Skandinavias første katastrofefilm overbeviser med storslåtte naturkrefter og mellommenneskelig drama. For ungdom fra 15 år er dette en film man bør få med seg på kino.

Publisert

Skyggejegerne: Demonenes by

En liten jente med langt, lyst hår står i veien. Vi beveger oss nærmere. Ansiktet deformeres, og hun blir en demon. Brått, uten forvarsel, kommer en varulv inn fra siden og angriper henne. Filmen med denne scenen har fått elleve års aldersgrense – etter en ny vurdering som resultat av at distributøren SF Norge klaget den opprinnelige 15-årsgrensen inn til Medietilsynet.

Publisert

James Bond: Skyfall

Det er bare å glede seg – den nye Bond-filmen er en bunnsolid actionthriller.

Publisert

Skrik 4

Alle er mistenkte, og alle kan dø. Det er reglene som gjelder i ”Skrik 4”, en film som leverer det den skal av blod, gørr og skrekkfilm-vitser, men som aldri når opp mot den klassiske første filmen. Filmen bør ikke sees av noen under 15 år.

Publisert

Tomme tønner 2: Jakten på det brune gull

Hvorfor må filmer som har all verdens av fantastiske ideer å øse fra absolutt spille på kroppsvæskehumor? Tomme tønner 2 kunne jo vært en lettbeint underholdningsfilm, men seeren blir nedvurdert til å måtte tåle ekkelheter for liksom å heve latterverdien.

Publisert

Fritt Vilt III

En rekke bestialske drap står på dagsordenen når seks ungdommer blir jaget av den fryktede Fjellmannen i Jotunheimen. Den tredje filmen i skrekkfilmserien ”Fritt Vilt” inneholder en rekke voldelige og blodige scener, og bør ikke ses av barn under 15 år.

Publisert

Ben X

«For at folk skal reagere, for at en forandring skal skje, så må alltid noen dø først.» Det sier moren til nederlandske Ben i åpningen av denne meget interessante filmen som tar for seg aktuelle og viktige temaer som digital mobbing og selvmordsproblematikk.

Publisert

film tips

Sangklubben

Koselig og hjertevarm film om en gruppe kvinner på en militærbase som starter sangkor mens mennene deres er ute i krig. Anbefales for hele familien, med unntak av de yngste barna.

Publisert

Weathering with You

Sjarmerende og forfriskende japansk tegnefilm med strålende animasjon anbefales for ungdom.

Publisert

Fremad

Engasjerende og morsom animasjonsfilm med et godt og hjertevarmt budskap. Anbefales fra seks år, og passer for både store og små.

Publisert

Ressurser

Ny fagbok for lærere om digital dømmekraft

Tirsdag 20. oktober klokken 14.30 lanseres en fagbok for lærere i barnehage og barneskole om hvordan de kan bidra til at barn og unge får et godt og trygt digitalt liv. Boken er laget på initiativ av Barnevakten og er knyttet opp til de nye læreplanene i skolen.

Publisert

Relaterte artikler

Lær barna å samle skjermbevis på nett

Vi viser hvordan du tar bilde eller film av skjermen på mobiler, datamaskiner og spillkonsoller. Samle bevis ved nettmobbing, skadelig innhold eller kriminalitet. Skjermkopiene kan sendes politi, skole eller apputvikler avhengig av sak.

Publisert

Barnevakten mener: Alle skoler må ha et foreldreråd

Hjem og skole bør ha et godt og forpliktende samarbeid. Det kan være en avgjørende suksessfaktor for at barn og unge også skal ha det bra på nett, mener Barnevakten som har gitt eget høringssvar til forslag om ny opplæringslov.

Publisert