Undervisningsvideo om selvfølelse og reklame

Her er løsningen for lærere som skal undervise om nettvett under koronatiden. Barnevakten lager nettvett-videoer og oppgaver for 4.-7. trinn.

Nå er episode nummer to av serien «Hallo!» tilgjengelig. Innholdet passer fint fra 5. trinn og oppover.

Denne gangen handler det om at reklamebilder på nettet manipuleres slik at modellene ser for eksempel slankere ut og har fyldigere hår. Dette gjelder også hva vi deler som privatpersoner og kan føre til at barn og unge får lavere selvfølelse og tror de bør kjøpe produkter som kan bøte på den følelsen. Barn bør lære å gjennomskue dette og bidra selv på en positiv måte.

 

Elevene kan se videoen på skolen eller hjemme og deretter gå løs på et diskusjonsark i grupper eller via skjermmøter, eller alene.

I denne episoden deltar Dan Ruben Aakre, Eilat Furnes og Frode Rensel, alle fra Barnevakten. På grunn av koronakrisen sitter våre medarbeidere i hver sin by under opptaket. Filmklippet som vises inne videoen, er basert på læringsressursen Confident Me.

Videoene som Barnevakten lager fremover, vil du finne i skoleportalen vår. Der har vi samlet de fleste norske ressurser innen nettvett.  Du kan gå inn i portalen og søke deg frem til passende undervisningsressurser fra ulike organisasjoner og leverandører, inkludert nettvettfilmene fra Barnevakten.

Les også

Ønsker du tips tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.