Foto: Shutterstock.com

Filtrer

Anbefalte aldre
 • 0-6 år
 • 6-9 år
 • 9-12 år
 • 12-15 år
 • 15-18 år
 • 18+
Aldre (iOS)
Aldre (Android)
 • PG
 • 3 år
 • 7 år
 • 12 år
 • 16 år
Brukervilkår
 • 13
 • 16
Personvern
 • 13+

YouTube

ANMELDELSE: Youtube er en videotjeneste som gir tilgang til et hav av innhold, men kan også være preget av mye reklame samt videoer som ikke egner seg for barn. Tilpass Youtube for barn med foreldreinnstillinger.

Publisert

TikTok

ANMELDELSE: Populær underholdningstjeneste gjør det enkelt å se og dele korte videosnutter med andre. Foreldre bør gjøre seg kjent med innstillinger i appen som kan gi barn større privatliv og redusere mengden skadelig innhold.

Publisert

Instagram

ANMELDELSE: Sosialt medium for å dele video og bilder med venner og andre ved hjelp av kreative verktøy. Foreldre bør være obs på foreldreinnstillingene som kan gjøre Instagram tryggere i bruk.

Publisert

Sendit

ANMELDELSE: Med denne appen kan man motta anonyme meldinger fra andre på Snapchat og fra nettlesere. Selv om anonymiteten kan øke spenningen for å få «ærlige» tilbakemeldinger fra andre, øker det også sjansen for misbruk. Merk appens aldersgrense.

Publisert

Roblox

ANMELDELSE: Roblox er en plattform som gir tilgang til tusenvis av spill og et sted der barn og unge kan chatte og være med venner.

Publisert

Photo Roulette

ANMELDELSE: Gjett hvem som har tatt bildet som vises på skjermen. Denne appen kobler flere brukere sammen for å ha en gjettekonkurranse med deltakernes bilder. Appen inneholder reklame, og ber om tilgang til alle bildene på enheten.

Publisert

TikTok Now

ANMELDELSE: Denne Tiktok-eide appen varsler om at man skal dele innhold på bestemte tidspunkt. Dermed deler alle venner videoinnhold og bilder med hverandre samtidig.

Publisert

Bereal. Your friends for real.

ANMELDELSE: Sosial app forsøker å legge til rette for deling av "ekte" hverdagsøyeblikk. Brukerne oppfordres til å dele innhold med hverandre ved bestemte tidspunkt i løpet av dagen.

Publisert

Wink – make new friends

ANMELDELSE: Kommunikasjonsplattform gjør det enkelt å finne nye bekjente, men med betydelig risiko for privat kontakt med fremmede med uærlige hensikter.

Publisert

Bunch Group Video Chat & Games

ANMELDELSE: Denne appen gjør det mulig å chatte samtidig som man spiller mobilspill med andre. Appen inneholder en del innebygde spill, men fungerer også med stemmechat "oppå" Minecraft, Roblox og Among Us.

Publisert

app tips

SimpleRockets 2

ANMELDELSE: Bygg et flygedyktig romskip (eller bom på oppgaven totalt) og naviger fartøyet ditt ut i verdensrommet. Dette spillet utforsker både fysikkens lover og begrensninger, samt romfart.

Publisert

Swift Playgrounds

Anmeldelse: Apple gjør koding til en lek med denne opplærings-appen. La barna lære dataspråk (inneholder engelske instruksjoner) og forstå mer om hvordan spill og apper er bygget opp.

Publisert

BRIO World – Railway

Bygg en hel verden med togbaner, biltrafikk og natur. Sett deg deretter i førersetet på tøffe lokomotiver. Denne appen anbefales fra tre år.

Publisert

Ressurser

Startside: Alt foreldre bør vite om Youtube

FORELDRE: Youtube har en enorm innflytelse blant barn og unge, både positivt og negativt. Her viser vi hvordan foreldre kan redusere risikoen for at barna utsettes for skadelig innhold og uønsket reklame.

Publisert

Hvordan sette opp ipad og iphone for barn

Foreldre kan gjøre ipad og iphone tryggere for barn ved å velge gode innstillinger. Det kan hindre at barn kjøper innhold uten foreldres tillatelse, laster ned uegnede apper og spill og besøker nettsider som de ikke skal.  Men helt vanntett er ikke systemet.

Publisert

Relaterte artikler

Gode familiefilmer på Netflix

Netflix har et enormt utvalg av filmer å velge mellom. Vi hjelper deg å finne noen av de beste filmene.

Publisert

Barn skal få EU-rettigheter mot «loot boxes» i dataspill

Lootbokser i dataspill er omdiskutert fordi barn bruker penger på noe som har form som lotteri. EU tar sikte på å gjøre noe med problemet. Og når EU har bestemt seg, kommer Norge som regel etter – en del år senere.

Publisert