Barne- og ungdomshjernen er ikke ferdigutviklet for selvregulering. Og mye av innholdet på digitale flater er laget for å utnytte disse sårbarhetene, forteller lege og hjerneforsker Marte Roa Syvertsen.
I et nytt forslag som skal behandles i stortinget, anbefaler Barnevakten et totalforbud mot lootbokser og manipulerende design i dataspill, samt bedre tilbud for familier berørt av dataspillavhengighet.
HØRING: Barnevakten anbefaler Stortinget å stemme for forslag fra en rekke politikere som foreslår tiltak mot spilleavhengighet samt regulering av lootbokser. Vi ber også om at loven sikrer mer kunnskap til foreldre.
Hva er passe spilletid, hvorfor blir det konflikt omkring spillingen og når er spillingen blitt problematisk? Få svar på dette og mer i vår videoserie der du får gode tips om barn og gaming.
Uhyggelig hus der man leter etter spøkelser og gufne monstre som forsøker å fange spilleren. Med brukergenererte spill har skrekk-sjangeren blitt enda større på Fortnite-plattformen.
En ny undersøkelse viser at flesteparten opplever seg selv som gode foreldre. Samtidig kjenner mange på tidsklemma, høye forventninger og en utfordring med å regulere barnas skjermbruk.
Ekskludering, skolefrafall og jenter i guttedominerte spillmiljø. Forfatter Nina Borge har tatt et dypdykk i ungdommers spillverden med tre dagsaktuelle bøker.
Foreldre er raskere med å vurdere gutters spilling som problematisk sammenlignet med hos jenter ifølge en ny undersøkelse. I tillegg er som regel fedre mer bekymret enn mødre for barnas spilling.
17 prosentpoeng færre jenter spiller dataspill sammenlignet med i 2020. Når det gjelder stygge kommentarer og utestenging i spill, opplever de yngste mest av dette. I tillegg har 6 av 10 barn mellom 9–17 år spilt spill med aldersgrense 18 år.
Nesten 9 av 10 foreldre oppgir at de er uenige seg imellom om regler for dataspilling. Det kom fram under lansering av rapporten på et frokostseminar 18. oktober i Oslo.
Barnevakten og Blå Kors inviterer til frokostseminar om gaming og konflikter i familien, tirsdag 18. oktober 2022 klokken 8 i lokalene til Blå Kors i Oslo.
Mange foreldre bekymrer seg for tidsbruken på skjerm og skulle gjerne ha hatt et konkret timetall å forholde seg til. Forsker og Spesialrådgiver Stian Overå ved KORUS Øst deler sine råd og erfaringer.
Noen foreldre bekymrer seg for om barna er blitt dataspillavhengige. Hvor går egentlig grensen? Psykologspesialist John Eric Llera har høstet erfaringer i møte med familier der spillingen er blitt en utfordring.
Som alle andre idrettsklubber er Alver e-sport blitt et samlingspunkt for barn og foreldre i nærmiljøet. Selv om det er dataspill og ikke fotball som står på menyen, er det stor dugnadsvilje hos både foreldre og frivillige.