8 kule barne-apper med sang og musikk

Lytt til klassiske nattasanger, spill gitar og trommer eller diriger et orkester. Her er 8 kule barne-apper med sang og musikk.

Med mobil og nettbrett kan barna ha et helt band tilgjengelig i lomma. Spill gitar, trommer og piano, eller diriger et orkester. Det finnes også apper som lar barna nyte klassiske barnesanger fremført av dyktige vokalister.

Her er 8 kule barne-apper med sang og musikk. Noen av appene passer for alle aldre (så lenge barn har finmotorikken på plass). I tillegg har vi apper som vi anbefaler fra seks år.

Bli gjerne med og nyt sang og musikk sammen med barna!

OBS OBS!

  • Når vi lenker til anmeldelser så kan disse være av eldre dato og ikke ha siste, oppdatert informasjon.
  • Noen av disse appene kan ha høyere vanskelighetsgrad enn det barnet ditt mestrer. Våre forslag til alder er bare generelle estimat.
  • Det er mulig å kjøpe innhold for ekte penger i noen av disse appene. Ha derfor på kjøpssperre slik at barna ikke handler uten din tillatelse.

Les mer om kjøpssperrer her!

Syng

I appen Syng, kan barna lytte til klassikere som er nydelig fremført med sang og musikk. Bjørnen sover, Blinke blinke Stjernelill, Lille kattepus, Mikkel rev, Hjulene på bussen, Bæ bæ lille lam, Ro ro ro din båt og Lille Petter Edderkopp. Her er det totalt åtte sanger å velge fra.

Alle figurene fra sangene er representert i et landskap, der barna trykker på ønsket karakter for å høre sangen. Så starter små animasjoner der man blant annet får se Petter edderkopp som klatrer opp og ned, lammene som synger til hverandre og bussen som kjører rundt omkring.

På den måten blir sangene mer levende, og det er spennende å se hvordan figurene gjør bevegelser som henger i hop med musikken. Det er den anerkjente sangeren Maria Haukaas Mittet som pryder vokalen i denne appen. Og det hele låter flott da hun har en imponerende sangstemme. Dette lyder godt både for små og store ører.

Les anmeldelsen vår av appen her. Vi anbefaler også «nattasang-versjonen» fra samme utvikler.

Format: iOS
Aldersmerking: 4+ år i App Store (iOS)
Vanskelighetsgrad: Passer for alle aldre

Last ned appen her: iOS.

Syng meg i søvn

SYNG meg i søvn er oppfølgeren til Syng og tar for seg nattasanger. Her får man elleve godnattsanger som er sunget på norsk, presentert i en digital bildebok der barna utforsker en vakker skog med dyr og interaktive elementer.

Dyrene skal synges for slik at de legger seg for kvelden (noe som også kan oppmuntre barna til å gjøre seg klar for kveldsrutinene sine). Det kan være en søt snegle, en flaggermus eller en sjarmerende frosk som dukker opp fra en blomst og gynger glad i takt med musikken.

Bildene er fargerike og fremstilt med omtanke for faget og kunsten. Figurene er møysommelig tegnet, detaljerte og varierte. Og landskapet inneholder elementer i for- og bakgrunn. Dette er langt fra statiske og raske løsninger.

Musikken er også fenomenal. Nydelig sangstemme leverer barnesangene slik at de blir like magiske for store som små. Og mengden instrumenter er akkurat passe slik at det blir et rolig og behagelig preg over det hele.

Les anmeldelsen vår av appen her.

Format: iOS
Aldersmerking: 4+ år i App Store (iOS)
Vanskelighetsgrad: Passer for alle aldre

Last ned appen her: iOS.

Bandimal

I Bandimal skal barna komponere sin egen sang. Til hjelp skal man dirigere et band som består av ulike typer dyr.

Aller først starter man med et enslig dyr. Det kan være en okse som tilsvarer bass, en sau som trekkspill, eller skilpadde, kylling, slange og lama som lyder og instrumenter på et keyboard. Det er ni dyr å velge blant.

Ved å trykke på dyret får man opp et rutenett der man kan dra ut former som tilsvarer en superforenklet noteskala. Appen spiller automatisk lyden på en tidslinje, men her velger man når, hvor ofte og hvor høyt eller lavt notene skal spilles.

Deretter kan man legge til flere dyr med opptil tre instrumenter totalt. Så her gjelder det å finne ut hva som utfyller hverandre, og hvilken noteplassering som passer overens. Man kan også velge ulike trommesett og disse går mer eller mindre automatisk i takt med musikken.

Les anmeldelsen vår av appen her.

Format: iOS
Aldersmerking: 4+ år i App Store (iOS)
Vanskelighetsgrad: Passer for alle aldre

Last ned appen her: iOS.

Loopimal

Et mediterende dovendyr spiller på triangel og en dansende blekksprut som bruker tentaklene til å spille bass. Appen Loopimal er full av sjarmerende og morsomme dyr som danser og spiller på hver sine instrumenter. Totalt ni dyr bidrar med sine musikktalenter.

I appen ser barna «klosser» med ulike symboler som legges ut på en tidslinje. Hver kloss representerer en gitt tone, eller en unik måte å spille instrumentet på. Så da kan barn prøve seg frem og plassere ut klossene på tidslinja i ulik rekkefølge. Her er det mange kombinasjoner og mange muligheter for å skape sitt eget musikkuttrykk.

Loopimal er en kreativ måte for barn å utforske musikk på. Samtidig, er hele opplevelsen tilpasset også små barn og laget så enkelt at omtrent alle kan mestre dette.

Les anmeldelsen vår av appen her.

Format: iOS
Aldersmerking: 4+ år i App Store (iOS)
Vanskelighetsgrad: Passer for alle aldre

Last ned appen her: iOS.

Toca Dance

Dans er gøy, men nokså utilgjengelig for de av oss som mangler rytme eller trening. Heldigvis finnes det også digitale muligheter, og med Toca Dance kan barnet ditt lage tidenes opptreden på få minutter.

Aller først setter man opp dansegruppen sin. Her er det en liten blanding av gutter, jenter og dyr. Så møter man koreografen, og her spiller man inn dansebevegelsene og kan fordele disse på ulike økter.

Musikkutvalget kan man også endre på, med alt fra funky toner til gladlåter og elektronisk dansemusikk.

Når innspillingen er gjennomført er neste steg opptreden for et publikum. Her gjennomfører danserne de innøvde bevegelsene helt automatisk, så du kan konsentrere deg om å styre effekter og lys.

Les anmeldelsen vår av appen her.

Format: iOS
Aldersmerking: 4+ år i App Store (iOS)
Vanskelighetsgrad: Passer for alle aldre

Last ned appen her: iOS.

Incredibox

Glad i a cappella? Det er disse gutta. Incredibox er utrolig morsomt å prøve ut. Her får barn utforske sjangre som de kanskje ikke gjør så mye ellers, nemlig a capella og beatboksing.

Appen er enkel og intuitiv med ferdiglagde bolker som skal settes sammen. Samtidig får barna en følelse av kreativitet ettersom man setter i hop instrumentblokker, og utfordringen er å finne noe som låter godt sammen.

Oppgaven er like enkel som den er utfordrende – å kombinere melodier, trommer og effekter som låter godt sammen. Her kan man eksperimentere så mye man vil, og takket være en minimalistisk og intuitivt layout er listen lav for å leke seg frem, og det er enkelt å gjøre endringer dersom man tråkker feil.

Les anmeldelsen vår av appen her.

Format: iOS/Android
Aldersmerking:4+ år i App Store (iOS), og 3 år i Play Store (Android)
Vanskelighetsgrad: Passer fra seks år.

Last ned appen her: iOS/Android.

Garageband

Garageband gjør smarttelefonen eller iPaden om til et levende instrument. Her får barna som navnet tilsier, et helt band av instrumenter til egen disposisjon.

Når barna starter appen er alt av språk på norsk, noe som lettergjør navigasjonen for yngre barn. Her kan man velge keyboard, gitar, trommer, lydopptaker for vokal, strykeinstrumenter, bass og andre instrumenter fra ulike steder i verden.

Her kan man til og med spille på eksotiske «pipa» og «erhu».

Garageband er en imponerende app som byr på stort rom for utforsking av ulike instrumenter, samt at barna har mulighet til å lage fullverdige sanger. Her kan barn og unge leke i timevis, og potensielt bli ganske flinke på å spille virtuelle instrumenter, og til og med nå noe note- og akkordforståelse.

Les anmeldelsen vår av appen her.

Format: iOS
Aldersmerking:4+ år i App Store (iOS)
Vanskelighetsgrad: Passer fra 10 år.

Last ned appen her: iOS.

Epic Orchestra

Epic Orchestra

Epic Orchestra knytter seg opp mot historiske komponister som Grieg, Beethoven, Mozart og mange flere. Her tar man dirigentrollen og skal lede an orkesteret til å spille i takt med musikken.

Man gjør dette ved å utføre sveipebevegelser i takt med musikken. Man må nemlig sveipe i den retningen pilene viser.

Sveiperetninger faller ned fra toppen av skjermen og må utføres idet de passerer et lite kvadrat. Så får man tilbakemelding på hvor godt man treffer eller ei. Her får man poeng og lovord, alt etter om man leverer som man skal.

Dette er også en morsom og velkommen inngang til klassisk musikk, en sjanger som nok ellers er lite besøkt av barn generelt. Og så øver man jo selvfølgelig opp evnen til å lytte til musikk.

Appen er gratis å laste ned, men med reklame. Vi anbefaler at man betaler i appen for å bli kvitt reklame.

Les anmeldelsen vår av appen her.

Format: iOS
Aldersmerking:4+ år i App Store (iOS)
Vanskelighetsgrad: Passer fra 10 år.

Last ned appen her: iOS.

Les mer:


Tips og råd hver uke, pluss tilgang til webinarer: Ønsker du tips og nyheter om nettvett for barn tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.

Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.