De beste familiefilmene på Disney+

Disney+ har et stort og rikholdig innhold for både stor og små. Vi hjelper deg å finne de beste familiefilmene til en koselig filmkveld.

Disney+ har åpnet døren til Disney sin utrolige skattekiste av filmer, serier og mye annet. Her finnes det så mye godt innhold at familien bør være sikret god og familievennlig underholdning i lang, lang tid. Men selv om Disney jevnt over byr på innhold av god kvalitet, så er det jo kjekt å finne frem til det aller, aller beste. Barnevakten har bygget opp en stor database med filmanmeldelser, og i denne artikkelen har vi hentet frem et knippe filmer på Disney+ som vi har gitt høy karakter, som har et godt budskap og som byr på flott underholdning for hele familien.

I artikkelen har vi stort sett bare tatt med filmer fra Barnevaktens filmdatabase, men det finnes en rekke andre svært gode familiefilmer på Disney+ også. Vi har ikke tatt med Snehvit og de syv dvergene og Fantasia for eksempel, begge store klassikere i filmhistorien. Vi kunne nevnt en rekke klassiske filmer her. Kikk gjerne innom denne artikkelen med jevne mellomrom – vi vil legge til nye titler etter hvert.

Vi begynner med filmer for de yngste, og jo lenger ned i artikkelen du kommer blir målgruppen eldre barn og til slutt ungdom.

Er du ikke medlem i Barnevakten? Bli medlem i dag for fra bare 299 kroner i året og få ukentlig nyhetsbrev med anmeldelser av film, spill og apper, råd og tips, aktuelle artikler og gratis tilgang til alle webinarer fra Barnevakten, samt andre gode tilbud. Les mer og bli medlem her

Alt fra Pixar

På en topp ti-liste over tidenes beste dataanimerte filmer vil nok Pixar Animation Studios oppta de fleste plassene, og på Disney+ finner du alt. Vi anbefaler alle Pixars spillefilmer på det varmeste. Bare klikk på Pixar-knappen inne på Disney+ og velg det som frister. Merk at aldersgrensene varierer noe, så sjekk gjerne om de er tillatt for alle eller har seks års aldersgrense. Se vår artikkel med en liste over noe det beste fra Pixar:
Filmtips: Pixar setter standarden

For de yngste

Ole Brumm – nye eventyr i Hundremeterskogen

Amerikansk animasjonsfilm, 2011
Barnevaktens vurdering: Anbefales for barn

Denne fargerike tegnefilmen sprudler av fortellerglede og byr på en sjarmerende og lærerik historie som anbefales på det varmeste for de yngste. Hovedbudskapet dreier seg om vennskap, felleskap og viktigheten av å samarbeide. Etter filmen vil barn sitte igjen med et tydelig bilde av hvor verdifullt det kan være å sette venner foran egne behov.
Les Barnevaktens anmeldelse

Eventyret om Askepott

Amerikansk eventyr, 2015
Barnevaktens vurdering: Anbefales for hele familien

Det klassiske eventyret i ny versjon er en flott film for hele familien, og passer spesielt godt for jenter i skolealder. Dette er en velprodusert film med sterk tematikk om død, kjærlighet, godhet og grådighet.
Les Barnevaktens anmeldelse

Mary Poppins vender tilbake

Mary Poppins vender tilbake

Amerikansk familiefilm, 2018
Barnevaktens vurdering: Anbefales for hele familien

Mary Poppins kommer tilbake for å hjelpe en ny generasjon i familien Banks med å se lyst på livet i denne morsomme og musikalske familiefilmen. Jane og Michael var de to barna Mary Poppins kom for å hjelpe i Julie Andrews sin skikkelse i den klassiske filmen fra 1964. I denne nye filmen er Jane og Michael blitt voksne, men livene deres er ikke helt enkle. Det blir mange flotte sangnumre, en fantasifull historie og litt spenning i den nye filmen med den magiske barnepiken Mary Poppins. Noen scener er spennende, men ingenting er så skummelt at det ikke egner seg for de yngste barna. Samtidig er både historie og humor tilrettelagt for alle aldersgrupper, så her kan alle fra minstemann til oldemor kose seg foran skjermen.
Les Barnevaktens anmeldelse

The Sound of Music

Amerikansk familiefilm, 1965
Anbefales for hele familien

Den unge kvinnen Maria mislykkes i forsøket på å bli nonne i Østerrike på 1930-tallet. Hun forlater klosteret for å bli guvernante hos Von Trapp-familien, der hun må passe på de uregjerlige barna. Denne klassikeren er en flott film for hele familien, med god stemning og mange flotte sanger.

Fra seks år:

Løvenes Konge

Amerikansk eventyr, 1994
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Amerikansk eventyr, 2019
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år 

Det er en stor dag i løvenes rike når løveungen Simba blir født. En dag er det han som skal overta kongetronen etter sin far Mufasa! Dette er til stor glede for alle utenom Scar, Mufasas slemme bror, som selv ønsker å overta tronen. Dette er en klassiker som anbefales for hele familien. Merk at filmen finnes i to versjoner; tegnefilmen fra 1994 og nyinnspillingen med blanding av realfilm og dataanimasjon fra 2019. Vi i Barnevakten synes historien om Simba passer bedre i tegnefilmformat, der karakterene har tydeligere visuelle særtrekk som fremmer personlighetene og rollene deres. Tegnefilmen er også mer barnevennlig; versjonen fra 2019 har aldersgrense ni år.
Les Barnevaktens anmeldelse av Løvenes konge (2019)

Rive-Rolf krasjer internett

Rive-Rolf krasjer internett

Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Bli med Rive-Rolf og Vanilje på et spennende, hjertevarmt og morsomt eventyr som presenterer dilemmaene med nettbruk på en smart og engasjerende måte. Med humor og innsikt lar denne filmen både barn og foreldre kjenne på sitt forhold til nettbruk på en måte som stimulerer til samtale og understreker viktigheten av å være åpen og ha tillit til hverandre. Filmen er et glimrende utgangspunkt for en samtale om livet på nett, men det er en mulighet for at barn kan misforstå noen elementer, så vil vi oppfordre foreldre til å snakke om filmen med barna. Den beste og morsomste sekvensen i hele filmen er for øvrig da Vanilje drar til Disney sin nettside, og vi får servert selvironi av beste sort, samt et par veldig gode og morsomme poeng.
Les Barnevaktens anmeldelse

To på rømmen

Amerikansk animasjonsfilm, 2010
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Da kongerikets mest ettersøkte – og sjarmerende – banditt Flynn Rider gjemmer seg i et mystisk tårn, treffer han Rapunsel, en vakker og tøff tenåring med magiske evner i sitt mer enn 20 meter lange gylne hår. Sammen legger den usannsynlige duoen ut på en reise full av overraskende helter, romantikk, latter og spenning. Denne moderne historien om Rapunzel er vakkert laget og er en flott familiefilm.
Les Barnevaktens anmeldelse

Vaiana

Amerikansk animasjonsfilm, 2016
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Med Vaiana viser Disney på nytt at ingen er bedre på å levere flott underholdning sammen med et godt budskap. Med strålende animasjon får vi en miks mellom komedie, musikal og litt spenning som egner seg ypperlig for hele familien. «Hvem er jeg?» er spørsmålet som driver historien fremover. Gradvis lærer Vaiana å lytte til sin indre stemme, samtidig som hun får innsikt i seg selv og hvor hun kommer fra.
Les Barnevaktens anmeldelse

The Greatest Showman

The Greatest Showman

Amerikansk musikal, 2017
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Denne musikalen er virkelighetsflukt fra Hollywood av beste merke. Historien er en presentasjon av karrieren til den berømte P. T. Barnum, uten at den gir seg ut for å være spesielt realistisk. Men det er heller ikke poenget, virkelighetens hendelser brukes bare for et bakteppe for å presentere en uhøytidelig, frisk og rørende fortelling. Barnum drives av et sterkt ønske om å bli akseptert av overklassen som avviste ham som barn, noe som gjør det vanskelig for ham å se hva som virkelig betyr noe. Samtidig ligger spørsmålet om Barnums motiver hele tiden og lurer. Er motivasjonen hans edel, eller var poenget bare å tjene penger? Aller tydeligst er et vakkert budskap om likeverd. Barnum samler en gruppe mennesker som blir sett ned på og behandler dem som likeverdige, skaper et fellesskap og lar dem bruke sine talenter. Filmen banker inn et sterkt budskap om at alle er verdifulle og skal være stolte av den de er.
Les Barnevaktens anmeldelse

Bolt

Amerikansk animasjonsfilm, 2008
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Superhunden Bolt er stjernen i et populært tv-show. Han er overbevist om at han har superkrefter, men ute i den virkelige verden er han akkurat som alle andre. Denne filmen sprudler av sprø morsomheter og gode poeng, samtidig som historien er spennende og engasjerende. Alle de sentrale karakterene er fanget i tilværelse der de ikke har frihet til å uttrykke sin egentlige personlighet. De er overbevist om at deres syn på virkeligheten er det riktige, og det er ikke før de tvinges ut i verden at de gradvis oppdager hvor feil de tok, og hvor stor frihet dette gir dem. I denne filmen er det ikke superhelten eller stjernen som dyrkes som helter, men de som er slik som alle andre – med både gode og dårlige sider.
Les Barnevaktens anmeldelse

Kristoffer Robin og Ole Brumm

Kristoffer Robin og Ole Brumm

Amerikansk drama, 2018
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

I denne rørende familiefilmen må den voksne Kristoffer Robin ha hjelp av sine gamle venner i Hundremeterskogen for å finne tilbake til det viktige i livet. Denne filmen gir et interessant perspektiv på historien om Kristoffer Robin og Ole Brumm, der både barn og voksne får et flott innblikk i voksenlivets realiteter og utfordringene med å finne en god balanse i hverdagen.
Les Barnevaktens anmeldelse

Frost

Frost

Amerikansk animasjonsfilm, 2013
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Denne har vel de aller fleste sett, men vi må jo ta den med – og gode filmer kan ses utallige ganger: Med Frost befester Disney sin ubestridte posisjon som den fremste produsenten av familiefilm. Her får vi servert alle ingrediensene som gjør at hele familien kan kose seg; fargerike og sterke karakterer, hjertevarme, en solid dose humor, fartsfylt spenning, kjærlighet og en rekke flotte sangnummer. Vi heier på Anna, Elsa, Kristoffer og vennene deres med hele hjertet, og deres sorger og gleder engasjerer og rører.
Les Barnevaktens anmeldelse

Zootropolis

Amerikansk familiefilm, 2016
Barnevaktens vurdering: Kan sees fra seks år, men passer best fra åtte år

Zootropolis blander humor og spenning på en flott måte, og har samtidig et mangesidig og dypt budskap om toleranse og livets realiteter. Dette er en animasjonsfilm med en sjelden god kombinasjon av strålende underholdning og lærerikt budskap. Merk at filmen har noen scener som kan være litt dramatiske for barn rundt aldersgrensen.
Les Barnevaktens anmeldelse

Fra ni år:

Skjønnheten og udyret

Skjønnheten og udyret

Amerikansk eventyr/musikal
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

Vakre Belle drømmer om et bedre liv, og skjebnen sender henne til et slott dypt inne i skogen, der Udyret bor. Først frykter hun ham, men etter hvert forstår hun at det ligger en dypere historie og et godt hjerte bak den frastøtende fasaden. Med dramatikk, spenning og et godt budskap skildres det populære eventyret på en frisk måte som passer fint for ungdom. Foreldre til barn yngre enn ni år bør være klar over at her er det scener med ulvejakt og skremmende skikkelser som fører til at filmen ikke egner seg for de yngste.
Les Barnevaktens anmeldelse

Når villdyret våkner

Call of the Wild

Amerikansk eventyr, 2020
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

I dette spennende villmarkseventyret følger vi hunden Buck på en begivenhetsrik og inspirerende reise der han finner seg selv og sin plass i verden. Jack Londons klassiske bok byr på en knallsterk historie, og den er godt ivaretatt gjennom filmen. Det er brukt gode virkemidler for å formidle Buck sin gradvise utvikling og frigjøring. Historien formidler sterke verdier som godhet, lojalitet og offervilje, for å nevne noe. Buck er både bortskjemt og går gjennom lidelse på livsreisen, og alt dette er nødvendig for at han skal få den innsikt og klokskap som får ham til å finne ut hvem han virkelig er. Filmen har ni års aldersgrense på grunn av en rekke dramatiske scener.
Les Barnevaktens anmeldelse

Alice through the Looking Glass

Amerikansk eventyr, 2016
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

Alice reiser tilbake til Eventyrland i et flott og underholdende eventyr med en original historie og spennende vendinger. Budskapet har en rekke lærerike nyanser, blant annet et dypere perspektiv på de mange grunnene og tilfeldighetene som ligger til grunn for at en uskyldig barnesjel kan utvikle seg til en ond hersker.
Les Barnevaktens anmeldelse

Jungelboken

Amerikansk eventyr, 2016
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

Disney har laget en ny versjon av sin klassiske tegnefilm, men denne gangen som en dramatisk spenningsfilm. Vi lar oss rive med i historien fra den fargerike og spennende jungelen, der den unge gutten Mowgli vokser opp sammen med villdyrene. Dette er en underholdende og fartsfylt film som vi anbefaler fra ni år, men det er litt mye fokus på action, og litt mindre på de nære og personlige scenene.
Les Barnevaktens anmeldelse

Aladdin

Aladdin

Amerikansk musikal, 2019
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

Vellaget modernisering av den klassiske fortellingen byr på mye humor, en spennende handling og et flott budskap for barn og unge. Aladdin er et muntert eventyr som presenteres i musikalform, med mange flotte sanger og mer fokus på stemning enn realistiske miljøskildringer. Den mest interessante karakteren i filmen er Jasmine. Hun fremstilles som en sterk kvinne i et mannsdominert samfunn. Som prinsesse er det forventet at hun bare skal ses, men ikke høres. Men Jasmine ønsker ikke å være en «utstillingsdukke», nei, hun ønsker at hennes stemme skal bli hørt. Og dette er bare ett eksempel på hvordan Jasmine fremstår. Gjennom filmen blir hun en Disney-prinsesse som tydelig uttrykker sine meninger, står opp for riket sitt og samtidig søker kjærligheten. De moderniseringene som er gjort av eventyret fungerer veldig bra, og gir filmen en ny dimensjon for dagens unge. I tillegg er det mye god tematikk om vennskap, ærlighet, lojalitet og makt.
Les Barnevaktens anmeldelse

Fra tolv år:

Historien om Pi

Historien om Pi

Amerikansk drama, 2012
Anbefales fra elleve år

Det skal godt gjøres å finne en bedre film for ungdom enn Historien om Pi. For det første er dette en spektakulær og spennende historie, der det voldsomme skipsforliset og følgende uforutsigbare og realistiske forholdet mellom en gutt og en stadig mer sulten tiger får deg til å sitte på kanten av setet. For det andre har regissør Ang Lee laget en visuelt fantastisk og fascinerende film, med bilder så vakre at man måper. Og for det tredje – her er det de virkelig store spørsmål i livet som tas opp, og det gjøres med intelligens, åpenhet og nysgjerrighet.
Les Barnevaktens anmeldelse

 

Rogue One: A Star Wars Story

Amerikansk actioneventyr, 2016
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Storslått stjernekrig med et fint budskap blir topp filmunderholdning i den nye filmen fra Star Wars-universet. Filmen har tolv år aldersgrense på grunn av sine mange kampscener. Effektene og eventyruniverset er svært flotte, og det er lett å heie på heltinnen og hennes venner. En artig robot er selvfølgelig også med. I løpet av historien bygges det opp et flott perspektiv på hvilket offer som kreves for å kjempe for rettferdighet, frihet og fred. Flere karakterer og deres utvikling bygger opp under dette, og når filmen er ferdig sitter man igjen med noe å tenke på. Sammen med andre tema som tap og håp fremstår dette som en spennende og frisk vinkling.
Les Barnevaktens anmeldelse

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame

Amerikansk actioneventyr, 2019
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Storslagen avslutning på Avengers-serien er «må se» for superheltfans. Heltene blir mer personlige og innsatsen er skyhøy i det som er blitt en kruttsterk siste kamp for de mange superheltene i Avengers.
Les Barnevaktens anmeldelse