Alder (Spill - Pegi): 18 år

Broken Spectre

ANMELDELSE: Grøsserspill blir ekstra heftig med VR-briller. Her skal man utforske en mystisk villmark med overnaturlige monstre og annet som er uhyggelig.

Company of Heroes 3

ANMELDELSE: Dypt og avansert strategispill har andre verdenskrig som bakteppe. Her skal man lede tropper og tanks til seier i Italia og Nord-Afrika. Spillet har fått aldersmerking 18 år.

Call of Duty: Warzone 2.0

ANMELDELSE: Den populære serien Call of Duty byr på enda et frittstående, gratis battle royale-spill med realistisk preg. Merk at spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra 18 år.

God of War: Ragnarok

ANMELDELSE: Actionfylt og filmatisk spill om far og sønn, norrøn mytologi, mystikk og eventyr. Glimrende historiefortelling og spillmekanikk. Anbefalt aldersgrense er 18 år på grunn av sterke voldsinntrykk og ufint språk.

Call of Duty: Modern Warfare 2

ANMELDELSE: Årets Call of Duty-spill byr på moderne krigføring. Her skal spilleren kjempe mot narkokartell og terrrorister i Mexico og Amsterdam. I tillegg til å delta i flerspiller-action på nett. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år og byr på realistisk vold.

The Last of Us Part I

ANMELDELSE: Nyversjon av zombie-spill har fått vanvittig mye bedre grafikk og spillmekanikk. Visuelt sett på linje med helt nye spillutgivelser. Sterk vold gjør at dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI.

Saints Row

ANMELDELSE: Tredjepersonsskytespill i GTA-stil. I dette spillet skal man lede en kriminell gruppe til nye høyder. Spillet byr på en åpen verden med mange ulike oppdrag, gjøremål og stor frihet til å utforske det man selv ønsker. Spillet har fått anbefalt 18-årsgrense fra PEGI på grunn av sterk vold.

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE: Grand Theft Auto-spillet er fortsatt populært, selv om det siste spillet i serien er fra 2013. Blant annet på grunn av sterk og grafisk vold, har GTA fått aldersanbefaling 18 år av PEGI.

Dying Light 2 – Stay Human

ANMELDELSE: I dette spillet er verden overrumplet av zombier. I en av de siste byene med gjenlevende mennesker, må man gjøre sitt for å hjelpe eller være til hinder for beboernes vel og ve.

Call of Duty: Vanguard

ANMELDELSE: Årets Call of Duty-spill trekker uret tilbake til andre verdenskrig. Historiemoduset tar for seg østfronten, vestfronten, Nord-Afrika og Stillehavet. I tillegg har spillet zombie-modus og flerspillermuligheter som før.

Far Cry 6

ANMELDELSE: Far Cry 6 tar nå ferden over til den fiktive øya Yara som blir styrt av en brutal diktator. Her blir man innlemmet i motstandsbevegelsen for å frigjøre folket. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år av PEGI.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

ANMELDELSE: I dette spillet opplever man krig gjennom øynene til en spesialtrent skarpskytter. Her må man lære alle grep som skal til for å håndtere skuddveksling fra avstand. Spillet er realistisk og byr på grafisk vold og er derfor merket 18-årsgrense fra PEGI.

Mass Effect Legendary Edition

ANMELDELSE: Science fiction-eventyr i verdensrommet inneholder rollespillelementer, action og et oppdrag som dreier seg om å redde hele universets skjebne. Aldersgrense 18 år.

Counter-Strike: Global Offensive

ANMELDELSE: I det nettbaserte skytespillet Counter-Strike skal man kjempe på lag mot andre i rollen som terrorister eller antiterrorister.

Hitman 3

ANMELDELSE: I dette spillet tar man rollen som en profesjonell leiemorder. Her må man planlegge og lese omgivelsene nøye. Spillet inneholder sterke scener med vold.

Cyberpunk 2077

ANMELDELSE: Fremtidsrettet førstepersonsskytespill byr på en omfattende og levende verden med stor fantasi og engasjerende historiefortelling. Men spillet inneholder absolutt hyppig vold, seksuelt innhold, ufint språk og elementer som ikke egner seg for barn.

Call of Duty: Black Ops Cold War

ANMELDELSE: Årets Call of Duty-spill bruker den kalde krigen som bakteppe og byr på ny historie, oppdaterte flerspillermuligheter og zombiekrig.

Assassin’s Creed Valhalla

ANMELDELSE: Assassin's Creed-serien utforsker vikingtiden med dens mange blodige oppgjør. Her følger vi Eivor som drar fra Norge og ut på tokt til England under Kong Alfreds regjeringstid.

Watch Dogs Legion

ANMELDELSE: I fremtidens London må man lede en revolusjon og fri folket fra en undertrykkende, autoritær stat.

Ghost of Tsushima

ANMELDELSE: Hardbarka samuraispill i det føydale Japan, byr på en vakker, åpen verden og unik grafikk og stemning. Her skal man også slåss blodige kamper mot både større og mindre fiender. Spillet har derfor fått anbefalt aldersgrense 18 år av PEGI.

The Last of Us Part 2

Anmeldelse: Kritikerrost spill har fått en oppfølger. The Last of Us Part 2 byr på en emosjonell og moden historie, en tøff jente i hovedrollen og brutale omgivelser. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år av PEGI.

Gears Tactics

Gears of War-serien tar denne gangen form som strategispill og byr på taktiske utfordringer, turbaserte kamper og blodige oppgjør.

Call of Duty: Warzone

ANMELDELSE: Den populære serien Call of Duty byr på et frittstående, gratis battle royale-spill med realistisk preg. Merk at spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra 18 år.

The Forest

Blodig skrekkspill der hovedpersonen skal overleve på en øy befolket av muterte kannibaler. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense fra 18 år av PEGI på grunn av sterk vold.

Sniper: Ghost Warrior Contracts

I spillet er man profesjonell snikmorder som skal overvinne fienden ved hjelp av taktikk og geværsiktet. Scenene inneholder tydelig blodsprut og gørr.

Death Stranding

Imponerende spill med dyp og komplisert historiefortelling. Death Stranding er et grøsserspill av en helt særegen art.

Call of Duty: Modern Warfare

ANMELDELSE: Realistisk, actionfylt krigsspill gir en autentisk opplevelse av å være midt i konfliktsonen. Anbefalt aldersgrense fra PEGI er 18 år.

The Outer Worlds

ANMELDELSE: Utforsk fremmede planeter, en helt annen kultur og ta valg som påvirker skjebnen til menneskene du møter i et førstepersons Sci-Fi-RPG-spill fra Obsidian.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

ANMELDELSE: Dette er et militært skytespill med fokus på action og realisme. Overlev bak fiendens linjer, og bli en del av Ghosts - en "Elite US Special Operations Unit" som er strandet i fiendtlig territorium.

Greedfall

Dra ut og utforsk en mystisk øy med all slags skapninger, magi og politiske maktintriger. Dette er et eventyrspill med fokus på action og utforsking.

A Plague Tale: Innocence

Sterk og gripende historie om et søskenpar som forsøker å overleve mot alle odds. Dette kritikerroste spillet er samtidig blodig og inneholder mange scener der mennesker blir fortært av rotter. Spillet har fått aldersanbefaling fra PEGI 18 år.

Rage 2

Spreng alt og skyt alt! Rage 2 byr på solid og gjennomført spilldynamikk, men er samtidig et spill som foregår i en superblodig, post-apokalyptisk setting. PEGI har gitt dette spillet aldersanbefaling fra 18 år.

Days Gone

Overlev mot alle odds i et ødelagt samfunn der man må kjempe mot både uhyrer og mennesker. Her kan man reise fritt omkring på et åpent kart og samtidig hjelpe andre overlevende. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI.

Sekiro: Shadows Die Twice

Japansk action-eventyrspill byr på engasjerende setting og en vanskelighetsgrad som krever full oppmerksomhet og tålmodighet. Spillet inneholder også stadige sekvenser med omfattende blodsprut. PEGI har gitt dette spillet anbefalt aldersgrense 18 år.

Left Alive

Left Alive er et tredjepersons skytespill med fokus på å snike og unngå fiender. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI, blant annet fordi spillet inneholder vold mot forsvarsløse mennesker. Plattformer: Playstation 4 og Microsoft Windows.

Tom Clancy’s The Division 2

Dette er et nettbasert, åpen verden-spill i skytespillsjangeren. Redd den amerikanske byen Washington D.C. fra fiendtlige fraksjoner og styrk de sivile bosetningene. PEGI har gitt dette spillet aldersanbefaling fra 18 år.

Far Cry New Dawn

I det siste spillet i Far Cry-serien er Hope County lagt i ruiner etter en rekke atombombeeksplosjoner. De siste overlevende kjemper mot hensynsløse villmenn og du trer inn for å redde dagen. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI.

Crackdown 3

Jakt på kriminalitet og ødelegg alt som står i veien. Crackdown 3 er et actionspill med fokus på total ødeleggelse. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI.

Hitman 2

Tre inn i skoene til en profesjonell snikmorder. Her gjelder det å observere, planlegge og nå målet via mange alternative veier. Nærgående vold og grovt språk gjør at Hitman er merket med 18 års aldersanbefaling.

Read Dead Redemption 2

Opplev livet i Det ville Vesten som aldri før. Dette spillet byr på en omfattende utgave av den ikoniske tiden med minneverdige karakterer, flott grafikk og en hel verden av gjøremål. Sterke voldsskildringer gjør allikevel at spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI.

Assassin’s Creed Odyssey

I dette spillet reiser du gjennom Hellas for nesten 2500 år siden. Assassin’s Creed Odyssey tilbyr en åpen verden med utforskning og kamper på både land og vann. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI.

Call of Duty: Black Ops 4

Den populære skytespillserien Call of Duty er tilbake med større fokus på flerspiller på nett, nytt zombiemodus og en egen utgave av Battle Royale. Realisme og hyppige innslag av vold gjør at spillet har fått aldersanbefaling fra 18 år.

Shadow of the Tomb Raider

Det tredje og siste spillet i serien om Lara Croft som "The Tomb Raider" byr på solid historiefortelling og suveren grafikk. Å lete etter historiske skattekamre er spennende, men dette foregår allikevel i et voldelig miljø. Spillet passer derfor fra 18 år.

Vampyr

Finn balansen mellom å være lege som hjelper mennesker og vampyr som tørster etter blod. Dette spillet passer fra 18 år.

State of Decay 2

Zombie-apokalypsen er igang og verden er iferd med å gå under. Velg din gruppe og følg dem på reisen for å gjenoppbygge samfunnet og leve videre til en bedre tid. Passer fra 18 år.

Yesterday Origins

Løs logiske hindringer og lev deg inn i rollen som udødelig i et spill som følger den tradisjonelle sjangeren pek-og-trykk. Dette spillet passer fra 18 år.

Detroit: Become Human

Quantic Dream har laget et spill med en engasjerende historie og et tema som utforsker hva det vil si å være et menneske. Glimrende historiefortelling, imponerende grafikk og en spennende verden, gjør dette til et kvalitetsspill for voksne. Passer fra 18 år.

Conan Exiles

Gå inn i en nådeløs verden som barbar basert på den kjente tegneseriefiguren Conan. Spillet er veldig voldelig og viser full nakenhet av menn og kvinner. Anbefales ikke for noen under 18 år.

God of War

Fantastisk historiefortelling, nydelig grafikk og en fengende spillestil gjør det siste God of War-tillegget til et spill med høy kvalitet. Blodige kamper og stadige voldsinnslag gjør allikevel at spillet ikke egner seg for barn under 18 år.

Yakuza 6: The Song of Life

Forsvar deg selv mot mafia fra alle verdens hjørner i et spennende, vellaget, men også voldelig spill. Spillet frarådes mindreårige på grunn av realistisk vold og annet upassende innhold.