PEGI Klassifisering: Ufint språk

Pacific Drive

ANMELDELSE: I dette spillet skal man overleve i et mystisk og farlig miljø, hvor den eneste "følgesvennen" er en bil som forfaller og må repareres over tid. Spillet leverer en spennende vri på overlevelsessjangeren.

Banishers: Ghosts of New Eden

ANMELDELSE: I dette spillet skal man frigjøre eller straffe både levende og hjemsøkende gjenferd. Og spillet byr på overnaturlige hendelser, en dyp og mørk historie, samt flere moralske tvister underveis.

Fortnite Festival

ANMELDELSE: Dette minispillet på Fortnite-plattformen er kraftig inspirert av Guitar Hero-spillene. Her skal man trykke på riktige knapper i takt med musikken og slå seg løs som gitarist, bassist, trommis eller vokalist.

Call of Duty: Modern Warfare 3

ANMELDELSE: Årets Call of Duty-spill byr på moderne krigføring. Her skal spilleren kjempe mot terrorister i enspillerdelen, i tillegg til å delta i flerspiller-action på nett. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år og byr på sterk, realistisk vold.

Spider-Man 2

ANMELDELSE: Actionfylt superhelt-spill skuffer ikke. Her skal man ordne opp i kriminalitet i New York med ikke en, men to Spider-man-figurer som man kan bytte mellom.

Assassin’s Creed Mirage

ANMELDELSE: Det nyeste Assassin's Creed-spillet byr på en engasjerende og åpen verden, glimrende historiefortelling, maktkamp og blodige kamper.

The Crew Motorfest

ANMELDELSE: Fargerik fest, lekre biler, høyt tempo og topp konkurranse kjennetegner Ubisoft sitt nyeste racingspill.

Starfield

ANMELDELSE: I dette eventyrspillet står verdensrommet på menyen. Her kan man utforske over 1000 planeter, delta i kamper både med romskip og på bakkenivå, samt utforske et hav av oppdrag og gjøremål.

Star Wars Jedi: Survivor

ANMELDELSE: Spennende oppfølger byr på nye eventyr i Star Wars-universet. Her skal man fortsette å bygge opp Jedienes orden og bekjempe ondskap og undertrykkelse langs veien.

Company of Heroes 3

ANMELDELSE: Dypt og avansert strategispill har andre verdenskrig som bakteppe. Her skal man lede tropper og tanks til seier i Italia og Nord-Afrika. Spillet har fått aldersmerking 18 år.

Hogwarts Legacy

ANMELDELSE: Imponerende dypdykk i Harry Potter-universet. Her får man oppleve magi, eventyr og en vakker verden både innenfor og utenfor Galtvorts vegger.

Call of Duty: Warzone 2.0

ANMELDELSE: Den populære serien Call of Duty byr på enda et frittstående, gratis battle royale-spill med realistisk preg. Merk at spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra 18 år.

Need for Speed Unbound

ANMELDELSE: Need for Speed-serien er tilbake med fart og spenning, samt en helt ny grafisk stil. Her skal man kjøre ikoniske biler, delta i gateløp og unngå å bli tatt av lovens lange arm.

God of War: Ragnarok

ANMELDELSE: Actionfylt og filmatisk spill om far og sønn, norrøn mytologi, mystikk og eventyr. Glimrende historiefortelling og spillmekanikk. Anbefalt aldersgrense er 18 år på grunn av sterke voldsinntrykk og ufint språk.

Bayonetta 3

ANMELDELSE: Heftig og actionfylt slåssespill med en heltinne i hovedrollen som må nedkjempe ondskap gjennom parallelle universer.

Call of Duty: Modern Warfare 2

ANMELDELSE: Årets Call of Duty-spill byr på moderne krigføring. Her skal spilleren kjempe mot narkokartell og terrrorister i Mexico og Amsterdam. I tillegg til å delta i flerspiller-action på nett. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år og byr på realistisk vold.

Overwatch 2

ANMELDELSE: Fargerikt og actionfylt skytespill byr på en kombinasjon av helter med våpen og overnaturlige evner.

The Last of Us Part I

ANMELDELSE: Nyversjon av zombie-spill har fått vanvittig mye bedre grafikk og spillmekanikk. Visuelt sett på linje med helt nye spillutgivelser. Sterk vold gjør at dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI.

Draugen

ANMELDELSE: Mystisk og urovekkende fortelling plassert i hjertet av Norge. Draugen er et utrolig vakkert spill og et stykke norsk kunst og kultur. Men også en historie om mord, fiendskap og mentale forstyrrelser.

Saints Row

ANMELDELSE: Tredjepersonsskytespill i GTA-stil. I dette spillet skal man lede en kriminell gruppe til nye høyder. Spillet byr på en åpen verden med mange ulike oppdrag, gjøremål og stor frihet til å utforske det man selv ønsker. Spillet har fått anbefalt 18-årsgrense fra PEGI på grunn av sterk vold.

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE: Grand Theft Auto-spillet er fortsatt populært, selv om det siste spillet i serien er fra 2013. Blant annet på grunn av sterk og grafisk vold, har GTA fått aldersanbefaling 18 år av PEGI.

Lake

ANMELDELSE: Om småbylivet, det å rydde opp i fortiden og å knytte nye bånd og relasjoner. Lake har en særegen atmosfære som egner seg best for en moden målgruppe.

Dying Light 2 – Stay Human

ANMELDELSE: I dette spillet er verden overrumplet av zombier. I en av de siste byene med gjenlevende mennesker, må man gjøre sitt for å hjelpe eller være til hinder for beboernes vel og ve.

Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction

ANMELDELSE: Nettbasert førstepersonsskytespill tar for seg lagarbeid i møte med en farlig fiende. Her må man tenke taktikk og samarbeid for å overvinne monstre av ulike slag.

Battlefield 2042

ANMELDELSE: Massivt og fremtidsrettet. Battlefield 2042 byr på storslagne kamper med helikoptre, tanks og soldater.

Call of Duty: Vanguard

ANMELDELSE: Årets Call of Duty-spill trekker uret tilbake til andre verdenskrig. Historiemoduset tar for seg østfronten, vestfronten, Nord-Afrika og Stillehavet. I tillegg har spillet zombie-modus og flerspillermuligheter som før.

Hjelpehånden

ANMELDELSE: Hjelpehånden presenterer spilleren for en rekke dilemmaer som ungdommer kan kjenne seg igjen i. Her kan spilleren lære å gi gode råd, samt få verktøy til å skille konstruktive og ødeleggende tankemønstre.

Riders Republic

ANMELDELSE: Dette sportsspillet byr på sykkel, snowboard, ski og flyvedrakt i en og samme pakke. Her kan man utforske en stor og vakker verden samtidig som man konkurrerer mot naturkrefter og andre spillere.

Unplugged – air guitar

ANMELDELSE: Trå til med rokkefoten (og hånda). I dette spillet skal man spille luftgitar i takt med musikk fra band som The Offspring, Weezer og Ozzy Osbourne.

Far Cry 6

ANMELDELSE: Far Cry 6 tar nå ferden over til den fiktive øya Yara som blir styrt av en brutal diktator. Her blir man innlemmet i motstandsbevegelsen for å frigjøre folket. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år av PEGI.

Papers, Please

ANMELDELSE: Dette spillet plasserer deg i rollen som grensevakt. Her må man ta strenge valg som avgjør individers skjebne på godt og vondt. Spillet fordrer moralsk refleksjon, men inneholder tematikk som retter seg mot voksne, og ikke barn.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

ANMELDELSE: I dette spillet opplever man krig gjennom øynene til en spesialtrent skarpskytter. Her må man lære alle grep som skal til for å håndtere skuddveksling fra avstand. Spillet er realistisk og byr på grafisk vold og er derfor merket 18-årsgrense fra PEGI.

Mass Effect Legendary Edition

ANMELDELSE: Science fiction-eventyr i verdensrommet inneholder rollespillelementer, action og et oppdrag som dreier seg om å redde hele universets skjebne. Aldersgrense 18 år.

It takes Two

ANMELDELSE: It takes Two byr på varierte oppgaver for to spillere og et nydelig eventyr om vennskap, kjærlighet og forsoning. Samtidig er det noe tematikk som ikke egner seg for yngre barn.

Hitman 3

ANMELDELSE: I dette spillet tar man rollen som en profesjonell leiemorder. Her må man planlegge og lese omgivelsene nøye. Spillet inneholder sterke scener med vold.

Cyberpunk 2077

ANMELDELSE: Fremtidsrettet førstepersonsskytespill byr på en omfattende og levende verden med stor fantasi og engasjerende historiefortelling. Men spillet inneholder absolutt hyppig vold, seksuelt innhold, ufint språk og elementer som ikke egner seg for barn.

Twin Mirror

ANMELDELSE: "Detektivspill" byr på gåteløsning og en filmatisk stil, men virker noe uferdig med tanke på historiefortelling og selve spillverden.

Watch Dogs Legion

ANMELDELSE: I fremtidens London må man lede en revolusjon og fri folket fra en undertrykkende, autoritær stat.

The Last of Us Part 2

Anmeldelse: Kritikerrost spill har fått en oppfølger. The Last of Us Part 2 byr på en emosjonell og moden historie, en tøff jente i hovedrollen og brutale omgivelser. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år av PEGI.

Gears Tactics

Gears of War-serien tar denne gangen form som strategispill og byr på taktiske utfordringer, turbaserte kamper og blodige oppgjør.

Call of Duty: Warzone

ANMELDELSE: Den populære serien Call of Duty byr på et frittstående, gratis battle royale-spill med realistisk preg. Merk at spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra 18 år.

Dreams

Slipp kreativiteten løs og lag dine egne spill, musikkstykker eller visuelle verk. Eller utforsk et samfunn der mange andre deler innhold som de har skapt.

Mosaic

Spill formidlet i kunstnerisk form tar for seg isolasjon, fremmedgjøring, samfunnskritikk og opprør. Tema og formidlingsform sikter mot ungdom og voksne.

Warcraft III: Reforged

Populær og banebrytende klassiker vender tilbake i ny drakt. Warcraft III er blitt pusset opp og leverer dermed et fantasifullt strategispill atter en gang.

Call of Duty: Modern Warfare

ANMELDELSE: Realistisk, actionfylt krigsspill gir en autentisk opplevelse av å være midt i konfliktsonen. Anbefalt aldersgrense fra PEGI er 18 år.

The Outer Worlds

ANMELDELSE: Utforsk fremmede planeter, en helt annen kultur og ta valg som påvirker skjebnen til menneskene du møter i et førstepersons Sci-Fi-RPG-spill fra Obsidian.

Fire Emblem: Three Houses

I dette spillet tar du rollen som en professor og lærer elevene dine om kamp og lederskap. Du skal også hjelpe dem med både studier, problemer og oppdrag ute i felten. Anbefalt aldersgrense er 12 år (PEGI).

Rage 2

Spreng alt og skyt alt! Rage 2 byr på solid og gjennomført spilldynamikk, men er samtidig et spill som foregår i en superblodig, post-apokalyptisk setting. PEGI har gitt dette spillet aldersanbefaling fra 18 år.